Rauhanpuolustajat aktiivisina

Viime vuosina on maailmalla sodittu paljon ja verisesti. Tämänhetkinen maailmantilanne on kuitenkin meille toisen maailmansodan jälkeen syntyneille ennenkokematon.

"Sivistyneen" lännen johtajat ovat pudottaneet naamionsa ja paljastuneet verenhimoisiksi ja rasistisiksi barbaareiksi, joille ihmiset näyttävät olevan pelkkiä pelinappuloita likaisessa, maailmanlaajuiset mittasuhteet saavuttaneessa pelissä. Kotimaiset, usein jopa professoritasoiset älypäämme pohdiskelevat sitä, millainen siviiliuhrien määrä on vielä hyväksyttävää ja tarkoituksenmukaista missäkin operaatiossa. He myös kehottavat meitä valmistautumaan siihen, että kaikki tähän mennessä nähty on vasta alkusoittoa jollekin todella suurelle. Demokratialle ja kansalaisvapauksille on heidän mukaansa myös viisainta heittää suosiolla hyvästit, koska EU-maista ollaan nyt kovalla kiireellä tekemässä yhtä suurta ja yhtenäistä poliisivaltiota. Tämä kaikki meidän pitäisi niellä nikottelematta, koska vaihtoehtoja ei muka ole.

Sadankomitealaiset pasifistit ovat kääntäneet takkinsa ja antavat lausuntoja jotka saisivat Mahatma Gandhin kääntymään haudassaan. "Pasifisti" ja "rauhanpuolustaja" ovat nykyisin haukkumasanoja. Kohta varmaankin ehdotetaan, että meidät sodanvastustajat suljettaisiin turvasäilöön.

Rauhanpuolustajat ovat kaikesta huolimatta aktivoitumassa. Sodanvastaisia mielenilmauksia on järjestetty jo ennen YK-viikkoa ja tietysti sen aikana. Toimintaa aiotaan jatkaa viikon välein, näillä näkymin joka lauantai Keskustorilla pidettävien mielenosoitusten merkeissä. Tapahtumissa jaetaan myös monisteita, joissa on tuoretta tietoa sodan vaiheista ja sen valtamedioissa vaietuista taustoista. Marraskuun kymmenentenä päivänä muistamme Afganistanin uhrien lisäksi myös Kristalliyötä. Jos siis vastustat sotaa, suunnista lauantaisin klo 15 Keskustorille vaihtamaan ajatuksia paikallisten ja ulkomaalaisten rauhanpuolustajien kanssa. Nyt jos koskaan meidän kaikkien panosta tarvitaan kamppailussa ihmisarvon puolesta!

Liisa Lahdenmäki

Seuraava juttu: Uusi parisuhdelaki