Tampereen vapaa-ajattelijat ry

Pakanasanomat 4/2001

Pääkirjoitus - Simo Järvinen
Afganistanin pommitusten herättämää pohdintaa sodasta, kärsimyksestä ja uskonnoista.
Tapakristitty, dekäänny ateistiksi - Jori Mäntysalo
Kumpi on järkevämpää, kristinusko vai hindulaisuus? Onko kumpikaan järkevää? Oletko vain tottunut kristillisyyteen, etkä enää ihmettele sitä?
400 sivua uskonnoista Suomessa - Jori Mäntysalo
Esittely kirjasta "Mihin Suomi tänään uskoo". Kirja luettelee pienetkin Suomessa toimivat uskontonnoliset ryhmät ja liikkeet.
Rauhanpuolustajat aktiivisina - Liisa Lahdenmäki
Afganistania pommitetaan, ihmiset lasketaan pelinappuloiksi ja kansalaisvapauksiakin ollaan valmiita supistamaan. Rauhanpuolustajat sentään vielä toimivat.
Uusi parisuhdelaki - Liisa Lahdenmäki
"Vaviskaatte, oi nuoret heterot! Pitäkää kumppaneistanne kynsin hampain kiinni, etteivät homot ja lesbot riistä heitä teiltä väkisin." Kirjoitus parisuhdelaista, rakkaudesta ja uskovista.
Jumalanpilkkalaki ja miksi se pitäisi kumota - Jori Mäntysalo
Kirjoitus vaatii jumalanpilkkalain kumoamista. Miksi uskonnollista vakaumusta ei saa pilkata, mutta uskonnotonta saa? Kuka päättää mikä on jumalanpilkkaa ja mikä uskontokritiikkiä?
Uskovasta uskonnottomaksi - Eeva Miettinen
Kertomus uskonnosta luopumisesta. "- - painajaiset Harmageddonista ja tuomiopäivästä - - Olin valmis tekemään mitä tahansa päästäkseni eroon näistä kauhukuvista ja kuvittelin rukouksen auttavan. Vuosikausien univelan jälkeen voin sanoa, ettei siitä mitään hyötyä ollut."
Ja Jumala loi? - Pertti Kumpulainen
Kreationismi satutunnille, evoluutioteoria luonnontieteen opetukseen!
Erkin elämä, osa 13 (sarjakuva) - Juha Seitz
Ei sarjakuvaa vielä - kuvat skannaamatta.
Sananeliö
Minikokoinen sanaruudukko.