Vuoden vaihtuessa

Näihin aikoihin voi taas hiukan arvioida kulunutta vuotta ja luoda suunnitelmia uudelle. Toimintamme laajentuu ja voimistuu edelleen. Uusia jäseniä on liittynyt kolmatta kymmentä ja kokonaismäärä ylittää 200. Miehiä on edelleen hiukan enemmän, 55%. Neljännes jäsenistämme on alle 33-vuotiaita, neljännes yli 65-vuotiaita, keski-ikä on 51 vuotta. Kuluneena vuonna liittyneistä yli puolet on naisia, samoin yli puolet alle 30-vuotiaita.

Lisääntyvä, nuorekas aktiivinen jäsenistö mahdollistaa laajemman ja monipuolisemman toiminnan. Kuluneena vuonna onkin aloitettu aivan uusia muotoja. Valitettavasti aktiiviemme määrä ei ole läheskään riittävä, niinpä uskonnottomien perheiden kerhotoiminta jouduttiin voimavarojen puutteessa toistaiseksi lopettamaan.

Joulukuulla pidetyssä valmistavassa vuosikokouksessamme tiedotustoiminta eri muodoissaan todettiin edelleen toiminnan kulmakiveksi. Tärkeä osa tiedottamista on tämä lehti, jonka ilmestyminen pyritään vakiinnuttamaan neljäksi numeroksi vuodessa.

Lehtemme kaipaa myös jatkuvasti kehittämistä. Juttujen pitäisi olla ajankohtaisia ja käsitellä monipuolisesti uskonnottomien asemaa, oikeuksia ja vaikutusmahdollisuuksia. Lehden tehtävä on tiedottaa yhdistyksen omista ja osittain muidenkin järjestämistä tapahtumista, lainsäädännöstä, päätöksistä ja muista sellaisista, jotka vaikuttavat uskonnottomien asemaan. Jutut, joissa kerrotaan uskonnottomien ongelmasta jossakin käytännön tilanteessa, ja miten se on ratkaistu tai pitäisi ratkaista, ovat myös tarpeellisia. Lehdessä voidaan myös käydä keskustelua siitä, mikä olisi toiminnassa tärkeätä, mihin pitäisi puuttua, keitä kiittää, keitä moittia. Siispä käännynkin taas lukijoiden puoleen: Ottakaa yhteyttä, kirjoittakaa, ehdottakaa. Tehdään tästä lehdestä vielä parempi.

Lopuksi vielä omasta ja muiden tämän julkaisun teossa mukana olleiden puolesta: Oikein hyvää alkavaa vuotta 2001.

Simo Järvinen

Seuraava juttu: Suuri paneelikeskustelu