Tampereen Vapaa-ajattelijat ry

Pakanasanomat 4/2000

Vuoden vaihtuessa (pääkirjoitus) - Simo Järvinen
Pääpakana iloitsee aktiivisesta toiminnasta ja kaipaa lisää väkeä mukaan eri tehtäviin sekä pohtii tämän lehden kehittämistä.
Suuri paneelikeskustelu - Miikka Pelkonen
Tapahtuma tuotti jälleen kerran karvaan pettymyksen paikalle raahautuneille remonttireiskoille: sisäseinän sinänsä kiinnostavien lautavuorausten sijaan paneelikeskustelussa turistiin valtiokirkon asemasta ja uskonnonvapauskomitean työskentelystä. Kirjoitus järjestämästämme keskustelutilaisuudesta, johon osallistui eri tavoin uskovia ja uskonnottomia ihmisiä.
Jumala ja joulupukki
Ala-asteen oppilaille järjestetyn kirjoituskilpailun satoa. Pienikin voi olla viisas: "Miksiköhän joulupukkiin uskominen lopetetaan jossain vaiheessa, mutta jumalaan uskovat aikuisetkin? Ei näillä niin paljon eroa ole."
Kysymyksiä antroposofeille - Liisa Lahdenmäki
Onko antroposofien ennustama Kristuksen toinen tuleminen 1900-luvulla jäänyt toteutumatta, vai onko se jäänyt muilta kuin heiltä huomaamatta?
Saarnaajien vastuu - Teuvo Kantola
Mikä on palturinpuhujien vastuu teoistaan? Onko joku osoittanut, että elämä ei lopu kuolemaan? Ovatko kristityt siis palturinpuhujia?
Erkin elämä, osa 9 - Juha Seitz
Sarjakuvasankari Erkki kyselee vaikeita.
WWW-sivuille iski sensuuri Kouvolassa - Jori Mäntysalo
Kysymys: Onko linkki Vapaa-ajattelijain liiton sivulle loukkaavaa materiaalia? Vastaus: On se, kysykää vaikka Kouvolan seudun ammatillisesta oppimiskeskuksesta.
Toiminta perheille - Laura Rintakoski
Uskonnottimien perheiden toiminta on valitettavasti loppunut tältä erää. Onko vapaaehtoisia jatkamaan?
Ajatuksia Katekismuksesta - Jori Mäntysalo
Kelpo ateistina Jori on lukenut Katekismuksen läpi ja esittää tässä omia huomioitaan kirjasesta.
Pieni unelma - Mirjami Jussila
Mirjami haluaa istuttaa lumimarjapensaan.
Kreationistit ja valon nopeus - Jori Mäntysalo
Miksi näemme miljoonien valovuosien päässä olevien tähtien valon, vaikka maailma on luotu 6000 vuotta sitten? Onko valon nopeus vähentynyt? Onko Jumala luonut valon "matkalle"?
Järkevä ihminen - Niina Kiviaho
Mikä on myydyin (satu)kirja maailmassa? Raamattu. Mikä on se sivu, joka luetaan lehdistä ääneen? Noh, horoskoopit. Pitäisikö Raamattu ja horoskoopit yhdistää?
Sananeliö
Pientä pohdittavaa. Mikä ei kieroile? Mitä voi olla rukoilijalla tai hiirellä?

Lehti on saatavilla myös yhtenä dokumenttina.