Kysymyksiä antroposofeille

Rudolf Steiner kertoo teoksessaan Suomi ja Kalevala, ihmisen yhteys luonnonhenkisyyteen seuraavia hengentieteelliseen tutkimukseen pohjautuvia, selvänäköiselle tietoisuudelle paljastuneita asioita: Vuonna 1879 päättyi henkisessä maailmassa vallinnut Gabrielin aika, ja arkkienkeli Mikaelin valtakausi alkoi. Mikaelin tehtävänä oli koota enkeleistä joukkoja, jotta hän voisi taistella Kristuksen toisen tulemisen puolesta.

Kristuksen oikean kuvan oli määrä kohota esiin eetterimaailmasta ja ilmestyä ihmiskunnalle 1900-luvun kuluessa. Koska oli olemassa vaara, että Kristus ilmestyisi väärässä hahmossa, väärissä imaginaatioissa, tarvitsi Mikael joukkoihinsa sellaisia sieluja, joiden eetteriruumis hajoaa erityisen helposti, eli sieluja, jotka ovat inkarnoituneet venäläisen ruumiin kautta. Venäläisen ruumiistuksen kautta kulkeneilla sieluillahan on kyky hajoittaa eetteriruumiinsa välittömästi kuolemansa jälkeen ja muuttua nopeasti enkeleiksi. Meillä läntisen kulttuurin kansoilla sielu liittyy enkeliin heikommin. Tämä johtuu siitä, että meillä on tiiviimpi ja vaikeammin hajoava eetteriruumis.

Ranskalaiset ovat tässäkin suhteessa oma lukunsa: "Nämä sielut saavat kansallisuudeltaan ominaisuuden pitäytyä lujasti kiinni eetteriruumiissaan, pitää kauan aivan määrättyä imaginaatiomuotoa elämänruumiissaan." Mikaelin joukkoineen olikin kamppailtava astraalimaailmassa niitä sieluja vastaan, jotka olivat käyneet läpi ranskalaisen inkarnaation.

Kolmas vuosituhat on alkanut, joten kysynkin nyt antroposofeilta, toteutuiko Kristuksen uusi tuleminen viime vuosisadalla, mutta jäi minulta huomaamatta, vai ilmestyikö hän ainoastaan antroposofeille? Onko projekti ehkä myöhässä, ja jos on, niin miksi? Eikö Mikael saanut joukkoihinsa tarpeeksi venäläisiä, vai eikö ranskalaisia eetteriruumiita saatu lopultakaan hajoitettua yleiseen maailmaneetteriin? Haluaisin myös mielelläni tietää, onko kaikilla venäläisillä samanlainen eetteriruumis, ja tuliko myös Leo Tolstoista tavallinen rivienkeli?

Vastausta odottaen,
Liisa Lahdenmäki

Linkkivinkki: Uskonnon uhrien tuen sivustolla on tietoa Rudolf Steinerista.

Seuraava juttu: Saarnaajien vastuu