Sisällys Seuraava

Pääpakanan puheenvuoro

Hyvä lukija.

Kädessäsi on tavallaan juhlanumero. On kulunut suunnilleen vuosi siitä, kun Tampereen Pakanasanomat vuosien tauon jälkeen alkoi taas ilmestyä. Lehden ilmestyminen on osoituksena toimintamme vilkastumisesta, toisaalta lehti on osaltaan auttanut toiminnan kehittämistä.

Yhdistyksessämme on usein todettu tiedotuksen olevan ensimmäinen edellytys toiminnan sujuvuudelle. Eräs, eikä suinkaan vähäisin väline on juuri tämä lehti. Taloudellisista syistä lehtemme painosmäärä on kohtalaisen pieni, vain muutamia satoja kappaleita, joita on jäsenpostituksen lisäksi ollut saatavilla sekä toimistollamme että silloin tällöin julkisissa tiloissa ja tilaisuuksissa. Verkkoversiona lehtemme tavoittaa lisäksi melkoisen lukijajoukon eri puolilta maailmaa. Tästä osoituksena joitakin kommentteja toisaalla tässä lehdessä.

Kulunut vuosi on merkinnyt toiminnan jatkuvaa vilkastumista. Viime keväänä asetimme kyseenalaiseksi kesätauon välttämättömyyden: vaikka johtokunta vetäytyikin lomalle, kokoontui toimistolla joka keskiviikkona ideariihi. Tulos oli loistava. Toimintamme ei ole ollut aina talvellakaan niin vilkasta kuin viime kesänä. Kokoonnuttiin suurin piirtein kymmenen hengen porukalla viikottain, suunniteltiin Pakanasanomia, opintotoimintaa, muita toimintoja ja välillä vain rupateltiin. Toisin sanoen ideariihi toimi sekä suunnitteluelimenä että keskustelukerhona. Talvikaudeksi toiminta sitten tavallaan virallistui, johtokunta alkoi kokoontua, opintokerho toimia ja ideariihelle jätettiin vain joka neljäs keskiviikko.

Tämä kaikki on ollut tavallaan yhdistyksen sisäistä vahvistumista, joka on mahdollistanut myös toiminnan suuntaamista ulospäin. Vuoden kuluessa olemme tämän lehden lisäksi olleet näkyvillä ja kuuluvilla muissakin tiedotusvälineissä ja tilaisuuksissa, tehneet aloitteita ja pyrkineet vaikuttamaan. Tällä hetkellä on eniten esillä vakaumuksenvapauden toteutuminen koululaitoksessa, erityisesti elämänkatsomustiedon opetus. Tästäkin enemmän toisaalla lehdessämme.

Toimiva lehti on vuorovaikutteinen. Siispä antakaa tulla palautetta, juttuja, ideoita. Eikä pelkästään tästä lehdestä, vaan myös yhdistyksen toiminnasta yleensä. Olemmehan uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö ja pyrimme antamaan apuamme kaikissa alaamme kuuluvissa asioissa.

Pakanallisen hyvää kesää.

Simo Järvinen

Sisällys Seuraava