Edellinen Sisällys Seuraava

Postia ajattelijalta Texasista

Tässä maailmassa ei olisi sotia juuri lainkaan, jos ei olisi uskontoja! Toisaalta on joskus vaikea tulla hyväksytyksi, jos menee laukomaan täälla ajatuksiaan. Ihan kuin meillä ei muka olisi moraalisääntöjä ilman Kristusta!

Olemme perhe Tampereelta ja asumme jo kohta kolmatta vuotta täällä jenkeissä. Emme kuulu kirkkoon, eikä lapsiamme ole kastettu. Emme usko jumaluusoppiin, mutta täällä ihmiset ovat hyvin uskonnollisia. Joskus koemme itsemme hyvin erilaisiksi. Olisi ihanaa, jos saisimme teiltä postia, edes silloin tällöin ja saisimme vahvistusta omalle ideologiallemme. Mahtavat nämä teidä web-sivut. On taas kerran ihanaa olla suomalainen. Toivottavasti saamme teiltä postia piakkoin!

Meitä on aina vähän askarruttanut liittyminen mihinkään järjestöön, mutta nyt uteliaisuutemme heräsi. Mieheni Kari lähinnä on perheessämme se, jota nämä asiat ovat kiinnostaneet, mutta täällä jenkkilässä uskonnollisuus on niin äärimmilleen vietyä joskus, että on minunkin kantani tässä alkanut selkiytymään.

Kirkot ja uskonnollisuus

Lähes kaikki ihmiset käyvät sunnuntaisin kirkoissaan. Sunnuntaiaamut ovat siksi hyvin hiljaisia täälläpäin. Muutenkin kirkoissa vietetään aikaa todella paljon. Ihmiset hankkivat ystävänsä sitä kautta ja harrastuksetkin ovat usein kirkon kautta.

Olen myös kuullut, että näissä paikallisissa kirkoissa rukoillaan meidän ateistien tai uskonnottomien puolesta, jotta silmämme avautuisivat. Uskonnottomuus on todella omituinen valinta tässä maailmankolkassa.

Olenkin ottanut sen kannan, etten täällä paljon suutani auo. Dallasissa toimii Suomi-koulu ja se kokoontui aluksi eräässä luterilaisessa kirkossa. Olenkin aina ilmoittanut sen kirkoksemme, jossa käymme. Silloin ihmiset jättävät meidät tältä osin rauhaan. Naapurithan tulevat uudelle asukkaalle heti kertomaan missä lähin kirkko on. Ja niitähän on joka tienpätkällä.

American Atheists

Otin juuri yhteyttä sähköpostin välityksellä American Atheists -järjestöön, ja hekin meilasivat meille yhtä ripeästi kuin sinäkin. Heillä olisi ollut joku kokous Fort Worthissa. Emme ole varmoja pääsemmekö, mutta kiinnostaisi vähän mennä tutkailemaan millainen meininki siellä on. Olisi todella mukava tutustua täälläkin sellaisiin amerikkalaisiin, joilla ei ole uskonnollista vakaumusta. Mutta näistä asioista pääsemme selville vasta myöhemmin.

Pakanasanomat, upeaa!

Meillä on ollut todella hauskoja hetkiä lehtenne parissa ja antoisia keskustelujakin olemme mieheni kanssa käyneet sen tiimoilta. On ollut todella upeata vihdoinkin löytää instanssi, jonka mielipiteet on voinut allekirjoittaa ja omikseen tunnustaa. Helpotti suunnattomasti kun saimme lueskella Pakanasanomianne.

Lapset ja jutut

Juttuja minulla olisi vaikka kuinka, koska joudun lasteni kautta tekemisiin "kirkkoihmistenkin" kanssa. Lasten ystävyyssuhteet kun usein järkätään sen kautta. Lapseni saavat aika ajoin luokkakaveriensa kautta kutsuja heidän kirkkonsa pyhäkouluun.

Vanhimman lapsemme ystävyyssuhteisiin tuntuu tämä uskonnottomuutemme vaikuttavan eniten, koska hän jo kertoo kavereilleenkin meidän kantamme asioista. Ihan fiksusti viime viikonloppunakin hän oli ystävällään yökylässä ollessaan kertonut, että: minun äitini ja isäni eivät usko mihinkään, mitä he eivät näe. Mutta perheen äiti oli oikein lypsänyt tyttärestäni tietoja.

Mutta tällaisia tällä kertaa. Mielelläni kertoilen näitä "satuja ja tarinoita", homemaker kun olen.

Hannele Leppänen

PS. Muuten: Meidänkin mielestämme kirkko olisi erotettava valtiosta!

Edellinen Sisällys Seuraava