Uskonnoton hautausmaa

Keski-Suomen vapaa-ajattelijat tarjoaa surun keskellä vaihtoehtoisen mahdollisuuden ottaa uskonnottoman vainajan tahto huomioon lämpimästi ja arvokkaasti, vainajaa kunnioittaen.

Tietoa hautausmaasta

Keski-Suomen vapaa-ajattelijoilla on oma pieni hautausmaa, johon voidaan haudata uskontokuntiin kuulumattomia vainajia. Yhdistyksen jäsenyyttä ei edellytetä, mutta omaiset voivat halutessaan liittyä yhdistykseen ja siten osallistua aktiivisesti myös hautausmaan hoitoon.

Hautausmaa sijaitsee Seppälänkankaalla, osoitteessa Kuormaajantie 16, josta on liittymä hautausmaan pysäköintipaikalle.

Hautausmaalla on uurnapaikkoja, joiden koko on 50×50 cm. Useammasta uurnapaikasta voidaan muodostaa perhehautoja. Uurnapaikoille voi laittaa tilaan sopivan muistokiven.

Lisäksi hautausmaalla on sirottelupaikat, joihin tuhkat on mahdollista sijoittaa.

Alueella oleviin kivipaasiin on mahdollista kiinnittää muistokilvet. Muistokilven voi kiinnittää myös muualle haudatun vainajan muistoksi.

Muistokivissä ja muistokilvissä hautausmaallamme ei sallita uskonnollisia tunnuksia kuten ristejä. Suositamme, ettei myöskään kuolinilmoituksiin liitetä uskonnollisia tunnuksia ja tekstejä.

Noudatamme toiminnassamme hautaustoimilakia, joka antaa mahdollisuuden valita vainajan tahtoa kunnioittavan vaihtoehtoisen tavan hautaamiseen.

Hautausmaan säännöstö

Hinnasto

Yhteydenotot:

Risto Puumalainen, hautausmaavastaava
sähköposti keski-suomi.hautausmaa@vapaa-ajattelijat.fi
p. 045 3246026

Kuvia hautausmaalta

Kuvassa näkyy alueelle hankittuja kiviä muistolaattojen kiinnitystä varten.

 

Viimeistelyä tehty talkoilla. Tervatun aidan tuoksu säilyy vielä pitkään.

 

Tässä suunnittelijan luoma näkemys uskonnottomasta uurnahautausmaasta / muistolehdosta.