Tampereen yhdistyksen viestintä uudistuu

Pakanasanomat on ilmestynyt säännöllisesti neljä kertaa vuodessa vuodesta 1999. Nyt on aika pohtia, mikä on lehden rooli Tampereen yhdistyksen jäsenviestinnässä ja muussa viestinnässä.

Lehti on ollut tärkeä tiedon levittäjä aikana, jolloin internetillä ei ollut niin voimakasta roolia kuin nyt. Lehden kuitenkin hyvin harva ilmestyminen on luonut erityisiä haasteita lehden tekemiseen. Lehdessä ei ole voinut olla kuin hyvin vähän ajankohtaista ainesta, joten kaikki kirjoitukset ovat olleen enemmän tai vähemmän taustoittavia juttuja. Viestinnän ajankohtaisuuteen ja ajassa olemiseen tullaan tulevaisuudessa kiinnittämään enemmän huomiota.

Tampereen vapaa-ajattelijoiden viestintä tulee siirtymään enemmän internetiin. Lehden ilmestymistä on päätetty harventaa kahteen kertaan vuodessa. Lehden tekemisestä vapautuvat resurssit voidaan käyttää internetissä tehtävään viestintään. Yhdistyksen internetsivua ja eroakirkosta.fi sivustoa kehitetään niin, että sinne on helppo laittaa uutta materiaalia ilman, että tarvitaan mitään erityisosaamista. Myös kokonaan uudenlaisesta uskonnottomuutta kattoajatuksenaan pitävästä portaalista on ollut puhetta.

Uusi tapa käyttää internetiä hyväksi mahdollistaa kannanoton ajankohtaisiin uutisiin ja tapahtumiin. Onnistuimme kiinnittämään medioiden huomion eroakirkosta.fi sivustolle tiedottamalla siitä taajaan. Nyt tehtävä muutos mahdollistaa vapaa-ajatteluasian näkymisen paremmin medioissa tulevaisuudessa.

Seuraava Pakanasanomat ilmestyy ennen vuoden vaihdetta ja vuonna 2008 siirrymme kahden lehden vuosirytmiin. Numeron 1/2008 on tarkoitus ilmestyä toukokuussa ja 2/2008 marraskuussa.

Petri Karisma

Seuraava juttu: Maailmanloppu lykkääntyy (taas)