Uskontoja saa arvostella

Uskonnot ovat taas kerran olleet näkyvästi esillä uutisoinnissa. Kirjoittaessani tätä pääkirjoitusta olivat Pakistanin turvallisuusjoukot juuri saaneet loppumaan punaisen moskeijan valtauksen. Moskeijan olivat valloittaneet sharia-lakia Pakistaniin haluavat islamistit. Tämä on vain yksi uutinen niiden monien uutisten joukossa, jotka kertovat islamin väkivaltaisuudesta. Nämä tyypit eivät suostu normaaliin dialogiin yhteiskunnan kanssa, vaan haluavat muuttaa maailman mieleisekseen väkivalloin.

Aiheuttaako islam väkivallan? Tähän on hyvin yksinkertainen vastaus kyllä! Tämän väitteen todistaa oikeaksi vaikkapa tapaus WTC. Tapa, jolla Muhammed Attan johtama operaatio toteutettiin, vaati kaikkien osallistujien hengen. Mikä saa ihmisen lentämään päin pilvenpiirtäjää tietäen aivan varmasti kuolevansa tässä törmäyksessä? Hän on valmis tekemään tämän, jos hänelle on luvattu jotain parempaa kuoleman jälkeen. Tätä on ateistin vaikea ymmärtää, mutta kuolemanjälkeiseen elämään ja varsinkin kuolemanjälkeiseen palkkioon uskovan voi olettaa pitävän ratkaisua toimivana.

Pyhän sodan ja marttyyrikuoleman käsitteet mahdollistavat ihmisen manipuloimisen hirmuisiin tekoihin. Viattomien surmaaminen nähdään tässä uskonnossa hyvänä ja kannatettavana toimintana. On kauhistuttavaa lukea, kuinka suuren suosion itsemurhapommittaminen saavuttaa muslimimaissa. Olisi jotenkin ymmärrettävää, että kyselyiden perusteella muslimimaista löytyisi joitain prosentteja fundamentalisteja, jotka pitävät itsemurhapommeja oikeutettuna, mutta kun pommittamisen kannatus on useita kymmeniä prosentteja, ei voida enää puhua terveistä yhteiskunnista.

Poliittinen korrektius uskontoja kohtaan on lopetettava! Uskonnot ovat aiheuttaneet valtavasti pahaa historian aikana, ja ne tulevat aiheuttamaan pahaa edelleen, siksi ne pitää pysäyttää. On aivan varma, että uskonnollinen väkivalta lisääntyy, ellei siihen puututa pontevasti ja ennakkoluulottomasti.

Petri Karisma

Seuraava juttu: Pitkää ikää