Pyörimällä taivaaseen

Kuten tiedämme, synti lähtee kunnon itsekurituksella (vertaa Jeesuksen itsetuhoinen käytös, paasto, katumusharjoitukset, oman selän ruoskinta, ym.). Tässä suhteessa intialainen hindupappi Lotan (Ludkan) Baba on suorittanut kunnioitettavan perusteellista työtä puhdistaakseen omaa ja seuraajiensa sielua. Baba seisoi ensin 2326 päivää, eli liki 7v temppelin edessä. Tämähän ei vielä riitä mihinkään, joten hän session päätteeksi kieri 4000 km Ahmadabadista Himalajalle Vishnu Devin temppeliin (240 päivää). Baba - paitsi vähensi maailmassa vallitsevan synnin määrää - lunasti myös näin paikkansa hindujen juhlittuna sankarina. Sittemmin hän on jatkanut pyörimistä, ja hänet tunnetaankin käsitteellä "Rolling Saint".

Kirkon edessä patsastelu ei nyt niin jaksa innostaa, mutta tuo kuperkeikkojen heittely on upea homma! Onhan selvää, että henkilö on sitä hienompi ihminen, mitä kauemmin hän jaksaa pyöriä. Lapsuudessakin kovin kuperkeikkaaja oli porukan kingi. Sen lisäksi suoritus nostaa jumalanpalveluksen ja synninpäästön aivan uudelle tasolle. Tuon rinnalla katumusharjoitukset ja rukoilut tuntuvat mielenkiinottomilta pikkunäpertämisiltä. Pyöriminen on paljon hauskempaakin kuin synkkä syntiensä kertaaminen. Baban rupeaman jälkeen ei enää jaksa innostua, jos joku kristitty elvistelee Santiago de Compostelan tien patikoinnilla (750 km). Tuon tien kävelijäthän saavat syntinsä anteeksi, ja papeilta siitä kirjallisen todistuksen. Vaan sanan mukaisesti pelkkää paperia ovat tästedes Compostelan kulkijain ponnistelut. Suostun nostamaan hattua vasta, kun uskovainen kertoo heitelleensä kuperkeikkoja koko matkan. Jahveakin saattaa harmittaa, kun vääräuskoiset kierivät ja pyörivät, samalla kun kristityt pullamössöpyhiinvaeltajat leppoisasti vain käppäilevät. Eikö jo Jeesustakin hävetä antaa syntejä anteeksi pelkän jalkatyön vastineeksi? Reilusti vaan kristittyjenkin kyynärpäät verille, että Kristuksen kärsimykset konkretisoituvat.

Saunailloissakin voisi rykäistä ja kysyä, kuinkas moni minun lisäkseni on tästä porukasta kierinyt kolme kertaa Suomen päästä päähän? Ehkäpä kaikkien suomalaisten kannattaisikin alkaa pyörijöiksi. Yhteiskuntana Suomi tosin lakkaisi olemasta, kun palomiehet, kirurgit, putkimiehet jne. kierisivät E-seitenvitosta pitkin Jäämerta kohti ja takaisin. Mutta mitä siitä, palkkanahan olisi Jumalan suosio. Suomi myös alettaisiin tuntemaan maailmalla viisaiden ja hurskaiden Jumalaapelkääväisten mallimaana, jossa kaikki vaan kierivät - vauvasta vaariin. Meille virtaisi pyörijöitä pyhiinvaellukselle kaikkialta maailmasta ja Suomi kiilaisi jopa Compostelan edelle. Synnittömyystodistuksia jaettaisiin niin paljon, että Jumala joutuisi lakkauttamaan kiirastulen tarpeettomana.

Harmi, että suomalaiset ovat niin jäykkäniskaista kansaa, että kuperkeikat Jumalan kunniaksi eivät millään taivu. Suomalaisia kulkee kyllä Compostelan tiellä patikoimassa synnittömyyden perässä, mutta ei puhettakaan, että menisivät sen kierimällä. Jos minä olisin uskovainen, harjottaisin jo kiivaasti niskalihaksia virsien tahdissa.

Compostelan tien kulkijoilla ja Lotan Baballa on sama päämäärä, mutta eri jumala. Sen tähden länsimaissa ihaillaan vain ensin mainittuja, ja hymähdetään Baban saavutukselle. Jos minä "ruoskin" itseäni synnittömäksi, se on viisautta, mutta jos veli-hindu tekee saman, se on naurettavaa. Ihmisen on äärettömän vaikea kritisoida omia toimiaan, sillä uskossaan hän luulee toimivansa aina oikein.

Timo Vuorinen

Seuraava juttu: Jumalaa pornografisoidaan