Eroakirkosta.fi

Valtionkirkkojen verotusoikeus puhuttaa lehtien sivuilla! Tämä on seurausta kasvaneista kirkosta eroamisluvuista. On vaikea perustella valtionkirkon asemaa, kun väki jättää kirkon kiihtyvään tahtiin.

Kun eroakirkosta.fi -sivusto perustettiin vuonna 2003, oli yhtenä keskeisenä tavoitteena saada valtionkirkkojen erityisoikeudet keskusteluun. Ilman keskustelua mikään ei muutu, eli keskustelu on ensimmäinen minimiehto, että muutosta voi edes toivoa tapahtuvan. Nyt kun keskustelun pää on saatu auki, niin on vain ajan kysymys, milloin oikeasti alkaa tapahtua. Tämä voi tietenkin olla hyvinkin pitkä aika.

Eroakirkosta.fi -palvelu on kaiken kaikkiaan ollut todellinen menestys. Sen avulla on saatu julkisuutta koko vapaa-ajattelijaliikkeelle ja laajemminkin uskonnottomille. Olemme päässeet sivuston avulla pois marginaalista ja kiinnostus yhdistystä kohtaan on koko ajan kasvussa. Kiinnostus on havaittavissa konkreettisesti uusien jäsenten ja aktiivien muodossa. Ennen eroakirkosta.fi -sivustoa Tampereen yhdistys oli muutaman aktiivin pyörittämä järjestö. Nyt toiminnassa on mukana useita kymmeniä enemmän ja vähemmän aktiivisia ihmisiä.

Eroakirkosta.fi -palvelun kautta on tänä vuonna erottu todella vilkkaasti. Maaliskuun 20. päivä ohitimme 6000 eronneen rajan. Vastaavan luvun saavutimme viime vuonna vasta kuukautta myöhemmin. Tänä vuonna tehdään jälleen kirkosta eroamisen ennätys - kuinka suuri, se jää nähtäväksi!

Petri Karisma