Pikku-uutisia uskonnonvapaudesta

Vihkimisoikeus etenee, oikeusministeriö järjesti kuulemistilaisuuden jossa liittoa edusti puheenjohtaja Brotherus. Ministeriön työryhmä jättää mietintönsä joulukuun 15. päivä.

Virsille ei tullut tekijänoikeuskorvauksia, eli kävi kuten edellisessä numerossa arvelinkin käyvän.

Hautaustoimilain seurantatyöryhmä jättää raporttinsa tämän vuoden aikana. Mitään muutosta asiassa tuskin on odotettavissa. Poikkeaminen siitä, että hinta on sama meille ja kirkkoon kuuluville, nostaisi heti kysymyksiä yhteisövero-osuuden oikeutuksesta.

Uskonnonvapaus.fi -sivustolla on vaalikone. Toistaiseksi vastaajia on vain kaksi: Bjarne Kallis ja Henrik Lax. Vapaa-ajattelijan kannalta positiivista on lähinnä se, että Lax erittelisi kirkollisveron osuuden palkkakuitissa. Muutoin molemmat ovat lähinnä nykytilan säilyttämisen kannalla.

Jumalanpilkastakin tuli taas sakkotuomio, neljäs tällä vuosituhannella. Seonnut nörtti tukki internet-keskustelupalstan tuhansilla Jeesus haisee tms. viesteillä. Tuomio tuli myös tietoliikenteen häirinnästä, ja oli siltä osin aiheellinen. Jumalanpilkkalaki toki sietäisi kumota. Häirikkö oli kotonaan saanut ankaran uskonnollisen kasvatuksen; ei tiedetä tarkemmin millaisen, koska oikeus pui asiaa suljetuin ovin.

Jori Mäntysalo

Seuraava juttu: Miksi opiskella ateismia?