Matkakohteena taivas

Helpompi on kamelin päästä taivaaseen kuin rikkaan uskovaisen. Vai kuinka se nyt meni? Toisaalta en tiedä, kuka sinne lopulta pääsee. Kokeilin ajo-ohjetta Eniron reittipalvelusta taivaaseen, mutta kone ilmoitti: "Annettua määränpään osoitetta ei löytynyt." On se kumma, koska niinkin mainostetusta paikasta sentään on kyse.

No toisaalta en ole varma, kuka sinne oikeasti kaipaa, sillä taivaassa mahtaa haista niin, että taivaallisia silmiä kirvelee ikuisesti, koska arvattavasti Jeesus muuttaa kaiken veden viiniksi. Peseytymiseen ei jääne tippaakaan. Eräässä laulussa kylläkin sanotaan: "Me asuttiin hienossa sviitissä, naamakin pestiin punaviinissä." Että saattaa tuo viini kelvata hyvin jopa peseytymiseen. Kokemattomana jätän asian testaamisen ihan teille itsellenne.

Sinänsä hiukan arveluttaa, millaisesta tarjonnasta taivastuotteessa on lopulta kyse. Vaaditaan hirmuista rohkeutta lähteä ilman parempaa matkaesitettä kokeilemaan, ovatko asiat taivaassa todella paljon paremmin kuin esimerkiksi nyt täällä maan pinnalla.

Psalmi 33:8 "Peljätköön Herraa kaikki maa, hänen edessänsä vaviskoot kaikki maanpiirin asukkaat."

Lainauksessa tosin puhutaan kaiken aikaa maasta ja maanpiirin asukkaista. Onko kuitenkaan täyttä varmuutta, että Herra olisi paremmalla tuulella siellä taivaassa kuin täällä maanpiirissä? Toisaalta jos pitäisi kaiken aikaa vapista Herran edessä, parkinsonintaudista olisi ehkä etua Hänen pitämisekseen tyytyväisenä. Mites mahtaa käydä, jos yöllä nukkuessaan lakkaa vapisemasta? Herra tulee varmasti ottamaan kraivelista kiinni ja kiepauttaa sellaiset niskalenkit, etteivät tutinat unohdu.

Toisaalta nyt kun pohdiskelen asiaa enemmän, ihmettelen, miksi uskovat eivät vapise. Heillä on alituisesti omituinen, mairea ilme naamallaan, mutta vapina puuttuu kokonaan. Ei taida Herra tästä hyvää tykätä. Veikkaan, että kristillisissä tilaisuuksissa alkavat messupaikkojen katot putoilla ja vanha vihtahousu korjaa sadon, ellei seurakuntalaisten vapina lisäänny.

No entäs sitten tämä taivaallinen seksuaalisuus? Varmaan jossain vaiheessa ikuisuutta itse kullekin taatusti muistuu mieleen lisääntymishalut maanpäällisistä karkeloista. Taivashan olisi helvetti, jos siellä joutuisi olemaan ikuisesti ilman!

Pyhä kirja valaisee vissiinkin sitten oikeaoppisen seksikäytöksen linjaa seuraavassa lainauksessa: Joh. 14:10 "Etkö usko, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa?"

Tuon lauseen nähtyäni en yhtään ihmettele, miksi toisinaan saadaan uutisia joistakin seurakunnista, kuinka niihin kuuluvat vanhemmat herrasmiehet ovat opastaneet lapsilleen lisääntymisen saloja oikein kädestä pitäen.

Tapio Aho

Seuraava juttu: Ajatteluvähemmistöt tukevat toisiaan