Tampere toimii!

Tampereen vapaa-ajattelija yhdistys on kokenut varsinaisen renesanssin viimeisen kahden vuoden aikana. Tätä ovat olleet tekemässä kaksi- ja kolmekymppiset nuoret ja nuoret aikuiset. Olemme saaneet kuntoon yhdistyksen talouden, jossa on merkittävällä tavalla auttaneet muutamat perinnöt. Ilman taloudellista pohjaa toimintaa olisi täysin mahdotonta pitää yllä.

Tampereen yhdistys on kunnostautunut myös monella muullakin saralla. Olemme mm. perustaneet eroakirkosta.fi palvelun, joka kautta olemme saaneet jopa valtakunnallista julkisuutta. Muutenkin julkisuuden hallinta on onnistunut varsin mallikkaasti. Yhdistyksen jäseniä on valittu moniin vapaa-ajattelija liikkeen ja sen lähellä olevien yhteisöjen ja yritysten johtokunta tehtäviin. Sisäistä toimintaa on kehitetty monella tavalla. ym. ym... Sanalla sanoen Tampere TOIMII!

Olisiko Tampereen yhdistyksestä mallia koko vapaa-ajattelija liikkeelle. Kyllä ja ei. On aivan selvää, että kaikilla ei ole samoja taloudellisia resursseja, mutta kyllä tietynlainen julkisuushakuisuus on mahdollista ilmankin. Mutta Tampere on ainakin näyttänyt, että järkevä vapaa-ajattelija toiminta on mahdollista.

Vapaa-ajattelija liikkeellä on edessä hyvä tulevaisuus, se vain pitää itse tehdä!

Petri Karisma

Seuraava juttu: Puheenjohtajan palsta: Haluatko uskovaiseksi?