Nykyaikaista vapaa-ajattelua

Vapaa-ajattelun ei tarvitse olla omassa piirissä tapahtuvaa pienimuotoista puuhastelua, vaan se voi olla näkyvää ja julkisuushakuista. Tampereen Vapaa-ajattelijat ovat viime aikoina pyrkineet määrätietoisesti käyttämään medioita hyväkseen toimintansa tunnettuisuuden lisäämisessä. Mediat ovatkin kiitettävästi huomioineet Tampereen Vapaa-ajattelijat uutisoinnissaan. Kiitos siitä medioille!

Uusi teknologia tasoittaa vapaa-ajattelijoiden ja kirkon taloudellisia eroja tiedotuksen ja julkisuuden osalta. Kirkon taloudelliset voimavarat ovat vuositasolla useampia kymmeniä tuhansia kertoja suuremmat kuin koko vapaa-ajattelijaliikkeellä. Näin merkittävää eroa voimavaroissa ei ole helppo kuroa umpeen, mutta ilmeisesti innostus ja tuoreet ideat korvaavat joskus suuretkin rahasummat, tästä hyvänä osoituksena on eroakirkosta.fi -sivusto. Sen kautta on noin kahden kuukauden aikana eronnut 1500 kirkon jäsentä ja se on päässyt ilmiönä Ylen pääuutislähetykseen, Helsingin Sanomiin ja useisiin muihin lehtiin ja radioihin.

Työ järjestäytyneistä uskonnoista vapaan, suvaitsevamman ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan saavuttamiseksi on kuitenkin vielä pahasti kesken. Kaksinkertaistuneet kirkastaeroamisluvut antavat toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Vapaa-ajattelijoiden ja muiden ihmisten, jotka arvostavat oikeudenmukaista yhteiskuntaa, tulee tehdä kaikkensa, jotta kirkostaeroamisluvut pysyvät suurina.

Petri Karisma

Seuraava juttu: Puheenjohtajan palsta: Rakkauskirjeitä jumalilta