Vapaa-ajattelijoissa tapahtunutta

Kirkostaeroamiskampanjointia

Tampereen Vapaa-ajattelijat ovat järjestäneet joka vuosi kirkostaeroamiskampanjan. Tänä vuonna kampanja on perinteestä poikkeava. Rakensimme www-sivuston, jonka kautta voi helposti erota kirkosta. Sivuston on tarkoitus olla neutraali ja kiihkoton. On erittäin tärkeää, että sivuston käyttäjille jää mielikuva, että se on asiallinen palvelu.

Sivustolle on koottu tietoa lainsäädännöstä ja kirkollisverolaskuri, jolla palvelun käyttäjä voi selvittää henkilökohtaisen kirkollisveronsa paikkakuntakohtaisesti. Palvelun käyttäjän tarvitsee vain täyttää oikea lomake, tulostaa se ja laittaa postiin. Tampereen Vapaa-ajattelijat maksaa tarvittavan postimaksun, joten käyttäjälle palvelu on täysin maksuton. Palvelun käyttäjän henkilötiedot eivät tallennu mihinkään. Sivuston ohjelmisto estää väärän tai virheellisen henkilötunnuksen käyttämisen.

Sivustoa on tarkoitus markkinoida eri medioissa, jotta sen tunnettuisuus kasvaisi. Ensimmäisen viikon aikana sivulla on käynyt jo tuhansia vierailijoita. Sivustoa kehitetään koko ajan. Jos sinulla on joitakin ehdotuksia, niin voit kertoa ne sivulla olevan palautetoiminnon kautta.

Tampereen vapaa-ajattelijat julkisuusputkessa

Viimeisen kolmen kuukauden aikana Tampereen Vapaa-ajattelijat ovat kunnostautuneet julkisuuden kanssa varsin mallikkaasti. Yhdistyksen jaseniä on haastateltu sekä televisiossa että radiossa ja aiheena on ollut jokin vapaa-ajattelua sivuava aihe. Kaiken kaikkiaan radiohaastatteluja on ollut neljä ja kerran olemme päässeet TV-Tampereen haastatteluun. Jäsenemme ovat saaneet myös useita yleisönosastokirjoituksia läpi Aamulehteen. Niiden aiheet ovat koskeneet rukouspäiväjulistusta ja uskonnotonta tapakulttuuria.

Vapaa-ajattelijoiden julkisuuskuvassa ja tunnettuisuudessa on Tampereen alueella tapahtunut merkittävää kehittymistä. Tämä on parhaiten huomattavissa siinä, että tamperelaiset toimittajat osaavat kääntyä Tampereen Vapaa-ajattelijoiden puoleen, kun heillä on jotakin kysyttävää uskonnottomuuteen, tapakulttuuriin tai muuhun vapaa-ajatteluun liittyvästä.

Eu-ruoka -avustusta

Tämä oli järjestyksessä toinen yhteisjaolla järjestetty ruoanjakotilaisuus. Tilaisuudessa jaettiin noin 200 ruoka-avustuskassia noin 170 henkilölle. Oli todella positiivinen yllätys, että niinkin pienellä markkinointipanostuksella tavoitamme näinkin monta ihmistä. Näin hyvien kokemusten ansioista uskallamme tulevaisuudessa järjestää vastaavanlaisia tapahtumia.

Petri Karisma

Seuraava juttu: Uusien jäsenten illassa