Vapautta uskonnoista

Uusi uskonnonvapauslaki astui voimaan elokuun alusta. Muuttuiko mikään? Ei varsinaisesti. Suomessa on edelleen valtionkirkkojärjestelmä, joka tukee valtakirkkoa monella eri tavalla. Kansa äänestää jaloillaan ja eroaa valtionkirkosta kiihtyvää tahtia, mutta poliittiset päättäjät yrittävät pitää yllä illuusiota, jossa Suomi nähdään kristillisen yhtenäiskulttuurin maana. Valtionkirkon kaikki käyrät näyttävät alaspäin ja olisi vihdoin viimein tunnustettava, että evankelis-luterilainen kirkko ei edusta kuin osaa suomalaisista. Puhe kansankirkosta on kansalaisten yhdenvertaisuutta loukkaava.

Nykyinen vapaa-ajattelijasukupolvi on huomattavan kiinnostunut siitä, mitä vapaa-ajattelusta ajatellaan. On erittäin tärkeää, että pystyisimme luomaan positiivisen kuvan vapaa-ajattelijoista. Toivottavasti tämä lehti on osaltaan auttamassa rehellisen ja totuudenmukaisen kuvan muodostumista vapaa-ajattelusta.

Sinä joka arvostat vapaata ajattelua vanhojen dogmien pänttäämisen sijaan, tule mukaan toimintaan, niin tehdään yhdessä Suomesta vapaampi ja tasa-arvoisempi paikka elää!

Pirteää syksyä kaikille vapaa-ajattelijoille ja vapaa-ajattelusta kiinnostuneille.

Petri Karisma

Seuraava juttu: Puheenjohtajan palsta: Tampereen vapaa-ajattelijat tänään