Terveisiä Keski-Suomen Vapaa-ajattelijoista

Jyväskylässä majaa pitävä Keski-Suomen Vapaa-ajattelijat on perustettu vuonna 1964. Nykyään jäsenlistoilla majailee n. 90 jäsentä, joista jäsenmaksunsa maksaa vuosittain vähäisempi määrä. Aktiivijäseninä toimii ydinryhmä, johon jatkuvasti etsitään uutta verta. Lupaavia henkilöitä onkin yhdistyksessä mukana, mutta lopullinen aivopesu ei ole vielä saanut heitä aktiivisempaan toimintaan mukaan.

Toimintaa K-S:n yhdistyksellä on varsin vähän johtuen juuri väen ja todellisen innovaattorin puutteesta - tilanne, joka vähentää aktiivisuutta entisestään. Edesmenneen liiton puheenjohtajan ja vapaa-ajattelijoiden tehomiehen ja Keski-Suomen yhdistyksen puheenjohtajanakin toimineen Kari Saaren täyttämää aukkoa ei oikeastaan vieläkään ole pystytty täyttämään. Aktiivisuuden siemeniä Keski-Suomesta on kuitenkin löytynyt koko yhdistyksen olemassaolon ajan. Kari Saaren lisäksi liiton entinen liittoneuvoston puheenjohtaja, Raimo Toivonen oli pitkään Keski-Suomen yhdistyksen hallituksen vakiojäsen. Yhdistyksen perustajajäsenistöstä Mikko Vasara on edelleen hallituksessa aktiivisesti mukana vapaa-ajattelun hyväksi tehdyistä ansioistaan Mikolle myönnettiin taannoin Vapaa-ajattelijain liiton arkkiateistin arvonimi.

Nykytoimijoista Paula Kauppila oli pitkään sekä puheenjohtaja että taloudenhoitaja - nykyään hän on vaihtanut puheenjohtajuutensa varapuheenjohtajuuteen ja on lisäksi liittoneuvoston varajäsen. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Marko Koivuniemi, joka on myös liittohallituksen jäsen. Jo edellämainittujen Paula Kauppilan, Marko Koivuniemen ja Mikko Vasaran lisäksi hallitukseen kuuluvat Antti Lahtonen ja Mauri Kiuru sekä varajäseninä Ilkka Niilekselä ja Matias Aunola.

Toimintaa Jyväskylään kaivataan enemmän ja idea-asteella on mm. yliopistoryhmittymän perustaminen vastineeksi kaiken maailman uskonnollisille ryhmittymille. Nuorille pyritään esittämään vapaa-ajattelua uskontokriittisenä, mutta kiihkottomana ja järkevänä vaihtoehtona. Yhdistyksemme edustajat käyvät mielellään mm. protuleireillä

Marko Koivuniemi

Seuraava juttu: Uskontoa ja politiikkaa