Bushin pyhä sota

Maailmassa on monenlaista fanatismia. Erittäin pelottavat mittasuhteet se saa, kun suurvallan johdossa on selvästi fanaattinen henkilö. George W. Bushin käyttämä retoriikka on niin suorasukaisen uskonnollista, että se on alkanut ärsyttää jopa hänen poliittisia liittolaisiaan. Hän taitaa olla ensimmäinen merkittävä poliitikko vuosikymmeniin, joka sanoo ääneen pitävänsä Raamattua hyvänä politiikan käsikirjana.

George W. Bushin toiminnasta saattaa olla jopa hyötyä vapaa-ajattelulle ja laajemminkin uskonnottomalle kulttuurille. Ehkä vihdoinkin tavallinen tapakristitty alkaa miettimään, mitä arvoja hän haluaa kannattaa. Pitää toivoa, että Bushin edesottamukset johtavat laajempaankin yhteiskunnalliseen keskusteluun uskonnon asemasta. Tässä keskustelussa vapaa-ajattelijoilla ei ole muuta kuin voitettavaa!

Vapaa-ajattelu on yksi parhaista keinoista tehdä maailmasta entistä parempi paikka elää. Uskonnon kuristusotteen hellittäminen yhteiskunnan kurkulta mahdollistaisi tasa-arvoisemman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamisen. Vapaa-ajattelijat ovat keskeisessä roolissa siinä työssä, joka vapauttaa yhteiskunnan uskonnon otteesta.

Hyvää kesää kaikille vapaa-ajattelijoille ja vapaa-ajattelusta kiinnostuneille!

Petri Karisma

Seuraava juttu: Puheenjohtajan palsta: Rahalla ostettua arvostusta