Aaro Kontio

Onko minulla oikeus?

Ovat harvassa nykyään ne kesäfestivaalit, joissa ei joudu törmäämään "Jeesus on herra" -paidoin ja -lipuin varustautuneisiin henkilöihin. Ei sillä etteikö ihminen saisi pistää päällensä vaikka "Osama bin Laden on herra" -paitaa, mutta kun nämä sankarit asuttavat ainoan festari-alueelle johtavan kadun molemmilta puolilta! Toisella puolella soitellaan akustista kitaraa ja lauletaan virsiä. Kaikki lauleskelijat näyttävät olevan kovan lääkityksen alaisena. Toisella puolella jaetaan idiootteja lappusia joihin ei voi edes nenäänsä niistää. Kun tämän tiesulun läpi on päässyt tulee mieleen ehkä ajatus: "Mitä pahaa olen tehnyt, etten saa edes kävellä teltalta festari-alueelle ilman että kuulen megafonista: -Kuule kuinka Pekka koki pelastuksen! Olenko ainoa jolle tällainen aiheuttaa silmittömiä agressioita? Noh, pääsinpähän ohi tappamatta ketään." Festivaali-alueelle päästyään sitä luulee olevansa turvassa, miten niillä voisi olla varaa maksaa 10 keski-ikäistä jeesusta tänne häiriköimään. Eikö mitä! Siellä heiluu "Jeesus on herra" -lippu.

Tässä vaiheessa näin punaista. Rammstein nimisen bändin keikalla lippu sattui olemaan takanani. Kohtalokkaasti joku tuntematon tuli kysymään juuri minulta, että otetaanko lippu alas. KYLLÄ! Lippu lähti ja meni päreiksi. Tässä vaiheessa eivät kristityt osanneet kääntää toista poskea vaan kävivät minuun kiinni. Pääsin kuitenkin nitron vahvistamasta otteesta irti ja sanoin ukoille että nyt olisi korkea aika poistua niin vältytään henkilövahingoilta. Lähtiväthän nuo.

Seuraavana aamuna johtui mieleeni, että miten olinkaan päässyt tuollaiseen pyhän raivon tilaan. Onko minussa vikaa, vai olisiko minulla tosiaan oikeus nauttia kesäfestareistani ilman että näkökenttäni pimentää JUMALATON Jeesus -lippu? Mitä voin tehdä suojatakseni itseäni tältä ärsykkeeltä? Kun muistan millainen patoutuma purkautui sen lipun rikkoutuessa, en oikeastaan voi olla edes pahoillani.

Aaro Kontio

Seuraava juttu: SOKERIT MIELTÄ MUOVAAMASSA