Menneiden seurantaa

Pahalahti

Pakanasanomissa 4/2000 oli kirjoitus Samuli Pahalahdesta, jonka www-sivu koulun palvelimelta poistettiin Vapaa-ajattelijain liiton sivulle johtavan linkin vuoksi. Tämä tilanne ei ole paljon edennyt. Sivustoja saa taas tehdä, mutta tällä kertaa ne pitää etukäteen tarkastuttaa. Pahalahden osalta koulu on päättynyt, saa nähdä muuttuuko tilanne Ikävän Ateistin lähdettyä...

Mäntän lukio

Hiukan tuoreempi tapaus on Mäntän lukiossa kerätty adressi, jossa vaadittiin uskonnottomille oppilaille paikkaa uskonnollisten aamunavausten ajaksi (ks. Pakanasanomat 1/2002). Rehtori oli vaatinut vastaiskuna uskonnonopetuksesta vapautetuilta todistuksen siitä, että oppilas ei kuulu uskontokuntiin. Tämä todistus oli vielä maksanut pari kymppiä. Pekka Elo kouluhallituksesta oli ottanut yhteyttä, ja kertonut että rehtori toimi yksiselitteisesti väärin. Oppilaat saanevat koulujen alettua rahansa takaisin.

Päiväkotien uskontokasvatus

Numerossa 2/2001 kerrottiin yrityksestä selvittää päiväkotien uskontokasvatusta kyselyllä. Kysely epäonnistui. Kuopiossa kuulemma vastaava kysely on tehty, mutta yhteenvetoa tuloksista ei vielä ole. Täällä Tampereellakaan emme luovuta, päiväkotien uskontokasvatuksesta on keskustelutilaisuus syyskuun 7. päivä.

Jori Mäntysalo

Seuraava juttu: Ateismi ja kommunismi