Pakanuudesta, vapaa-ajattelusta ja tästä lehdestä

Lehtemme nimestä, varsinkin sen isolla kirjoitetusta osasta, tehdään varsin mielenkiintoisia, usein paikkansapitämättömiä johtopäätöksiä. Sanakirjamäärittelyhän (todennäköisesti kristittyjen tekemä) selittää pakanan tarkoittavan ei-kristittyä. Tämä on laaja käsite. Niinpä meidän yllemme on luvattu langettaa kaikkiin skandinaavisiin ja balttilaisiin jumaliin uskovien pakanoiden viha, mikäli tuleva logomme muistuttaa liiaksi Thorin vasamaa tai muiden mainittujen jumalien työkaluja. Raamattuun tukeutuvilla tulee helposti sellainen epäilys, että koska emme palvele kyseisen teoksen jumalaa, palvomme hänen vastustajaansa, josta on tarinoita samassa kirjassa.

Hiljakkoin meiltä kyseltiin tietoja Tampereen seudulla aktiivisesti toimivista saatananpalvojaryhmistä, jotka harjoittavat pedofiliaa ja rituaalimurhia. Jos yksioikoisesti pidetään Raamatun jumalaa palvelemattomia Raamatun saatanan palvojina, ollaan hyvin lähellä viime vuosituhannen noitavainoasenteita.

Jos lehtemme nimi luetaan kokonaisuudessaan: Tampereen Pakanasanomat - uskonnoton vaihtoehto, pitäisi selvitä, ettemme tosiaankaan tukeudu mihinkään uskontoihin, emme palvo jumalia emmekä saatanoita emmekä yritä selittää maailmaa tällaisten avulla. Nimi on huomiota herättävä, ja tarkoituksemme on, että se käsitettäisiin hieman leikkimielisesti. Sisältö ratkaiskoon sitten lehden hyvyyden.

Uusiin toimitiloihin

Yhdistyksemme saamat testamenttilahjoitukset ovat nyt mahdollistaneet uuden toimiston hankkimisen. Syyskuun aikana muutamme samassa talossa vastapäiseen portaaseen ylimpään kerrokseen. Tilat ovat yli kaksinkertaiset nykyisiin verrattuna, niinpä meitä mahtuu sinne useampia tekemään töitä. Ensin on tietysti muuttotalkoita, mutta kunhan toimisto on saatu järjestykseen, siellä on entistä paremmat mahdollisuudet kokoontumisiin ja monipuolisempaan toimintaan.

Simo Järvinen

Seuraava juttu: Paholainen tuli Berkeleyyn