Toiminta-alue laajemmaksi

Tampereen Vapaa-ajattelijat ry toimii Tampereella. Hyvä niin, mutta voisimme toimia myös laajemmin, sekä Pirkanmaalla että mahdollisesti kauempanakin.

Lähikunnista ainoastaan Nokialla on oma vapaa-ajattelijayhdistys. Siksi Tampereen yhdistyksen tulisikin toimia koko Pirkanmaan ja osin myös Satakunnan alueella. Ehdotankin, että ainakin elämänkatsomustiedon opiskelijoiden kirjoituskilpailu ja erilaiset kyselyt ulotetaan Tampereen kaupungin aluetta laajemmalle. Myös Pakanasanomia pitäisi jakaa Tamperetta kauempanakin.

Ensiksi pitää koota lista paikallisista yhteyshenkilöistä ja kertoa heidän yhteystietonsa Pakanasanomien seuraavassa numerossa. Yhteyshenkilöitä luulisi löytyvän, 219 jäsenestämme Tampereella asuu 147 ja lopuista suurin osa on jakautunut lähikuntiin. Yhteyshenkilöille ja muillekin kiinnostuneille voidaan postittaa Pakanasanomia, kirkostaeroamislennäkkejä ja muuta materiaalia esimerkiksi kirjastoihin vietäväksi.

Erityisesti mainittakoon Pori ja Hämeenlinna, joissa kummassakaan ei ole vapaa-ajattelijain liiton jäsenyhdistystä. Meidän yhdistykseemme kuuluu 9 jäsentä Hämeenlinnasta ja sen naapurikunnista sekä 4 jäsentä Porin seudulta. Mahdollisesti myös muihin yhdistyksiin kuuluu jäseniä näiltä paikkakunnilta. Pidemmän tähtäimen tavoite on oma yhdistys, mutta tällä hetkellä ainakin paikalliset aktiivipakanat voisivat kokoontua tai vaikka tehdä yhteisen matkan opintokerhoon.

Pakanasanomien takakannessa on yleensä tietoa tulevista tapahtumista Tampereella, mutta mikään ei estä tekemästä kansilehdestä eri versioita eri paikkakuntia varten. Kun Pakanasanomat tehdään toimiston kopiokoneella, voi melko joustavasti tehdä kansilehtiä, joissa on tietoa paikallisista tapahtumista ja paikkakunnan yhteyshenkilön yhteystiedot.

Jori Mäntysalo

Seuraava juttu: Sattuma ja kaaos, kirjaesittely