Ideariihi pystymetsässä

Eräänä kauniina syyskuun lopun keskiviikkona ideariihi pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa, pakkautui kahteen henkilöautoon ja suuntasi etupyörät kohti Lempäälää ja Kirskaanniemeä.

Melko suoraan sinne päästiinkin, vain Hervannan, Siwan ja pienen harharetken jälkeen parkkeerasimme autot ja jakauduimme. Siis tytöt lähtivät jo sytyttelemään nuotiota, kun herraseura jäi odottelemaan matkalla nähtyä Louhivuoren Liisaa polkupyörineen. Laavulla totesimme kirveen terän leveyden ylittävän millin, mikä olennaisesti vaikeuttaa halkojen hakkaamista. Paikalta oli kuitenkin lähdössä toinen porukka, jolta saimme perinnöksi valmiin nuotion ja vielä pari klapia kaupan päälle.

Silloin metsästä ilmestyikin Liisa. Hän oli tullut toista polkua pitkin. No, inventoimme kännykkätilanteen ja totesimme, että matkassa mukana olevat kolme kappaletta olivat kaikki samassa paikassa, meillä. No eikun polkua takaisinpäin poikia hakemaan. Pian olimmekin jo kaikki koolla, kahvivesi kiehumassa ja makkarat paistumassa. Tikkupulliakin paistettiin muutama ja teetä meni yksi kuppi. Turistiin ja tarinoitiin tovi. Lopuksi sammutimme nuotion ja lähdimme hanhenmarssia kotiinpäin. Retki oli hauska ja muutenkin mukava ja mukana oli: Liisat, Arja, Satu, Eerika, Simo, Jori, Miikka ja Mää.

Laura Rintakoski

Seuraava juttu: Nimiäisissä 19.8.2000