Kristinuskoa koulussa

Seuraava kirjoitus on ala-asteen satoa yhdistyksen peruskouluille ja lukioille järjestämästä kirjoituskilpailusta.

Tässä koulussa on mielestäni liikaa uskontoa. Päivänavauksissa lauletaan virsiä ja joskus rukoillaan. Minun ei onneksi tarvitse mennä sinne, koska olen ET:ssä. Eräs opettajistani, joka vaihtoi ammattia vuoden 1999 syksyllä, sanoi minulle ja kaverilleni aina: "Jos ette tule kirkkoon, laskette matematiikkaa." Ihan niin kuin siitä, että ei tule kirkkoon ja kuuluu ET:seen, pitäisi rangaista. Päinvastoin, mielestäni on hyvä, jos ei anna kristinuskolle liikaa valtaa. Sitäpaitsi ET:ssä puhutaan muistakin uskonnoista, joskaan ei uskovaiseen, vaan arvioivaan sävyyn.

Päivänavauksiin ei mielestäni pitäisi sotkea uskontoa, päivänavaushan on vain herätys: Hellou, nyt pitää tehdä töitä ja käydä koulua eikä rukoilla!

Koulussa oli pari päivää sitten rockibändi nimeltä Kolmen kopla. Silloinkin puhuttiin ja laulettiin Jumalasta. Lopuksi rukoiltiin. Ekaluokkalaisetkin lauloivat innoissaan. Minusta se on uskontoon pakotusta. Eivät ekaluokkalaiset tajua välttämättä, että se on uskonnollista. He saattavat laulaa niitä ulkona, ja sitten joku voi kuulla ne, ja laulaa niitä lauluja, ja taas joku voi kuulla ja niin edelleen. Niin se uskonto leviää.

Aura Länsisalmi

Seuraava juttu: Käyttäkää kirjastoamme