Pääpakanan puheenvuoro

Vuosi on lopuillaan ja näihin aikoihin on kai tapana luoda jonkinlaista katsausta menneeseen vuoteen, kuin myös suunnata katsetta tulevaisuuteen. Tämä on ilmeisesti ensimmäinen vuosi, jona lehtemme - koko nimeltään Tampereen Pakanasanomat -uskonnoton vaihtoehto - on ilmestynyt peräti neljästi. Mikäli voimavaramme riittävät tällaiseen (tai tiheämpään) ilmestymiseen jatkossakin, tätä alunperin jäsentiedotteeksi tehtyä julkaisua voidaan pitää varsinaisena lehtenä.

Pitääkö lehdellä olla linja? Mitä lehden ensisijaisesti tulisi käsitellä? Näitä kysymyksiä on pohdittu ja mietitään varmasti jatkossakin. Kuten olemme aikaisemminkin ilmoittaneet, lehden yksittäiset kirjoitukset eivät välttämättä kuvasta julkaisijan, Tampereen Vapaa-ajattelijat ry:n virallista kantaa. Onhan maailmassa paljon asioita, joihin yhdistyksellä ei edes ole kantaa, ja yhdistyksen luonteen mukaisesti moniin asioihin ei edes voi olla. Kuitenkin lukijat välttämättä jollain tavoin yhdistävät lehden ja sen julkaisijan, joten lehti väistämättä luo kuvaa myös yhdistyksestämme, ja näinhän pitääkin olla. Lehden tarkoituksena on mielestäni paitsi toimia tiedotuskanavana jäsenistöön päin myös kertoa ulospäin, millainen järjestö me olemme.

Kantavana linjana pitäisi olla lähinnä uskonnottomien etuihin ja oikeuksiin liittyvät asiat, samoin kuin uskonnottoman kulttuurin edistäminen eri muodoissaan. Nämä ovat yhdistyksen toiminnan painopiste ja sen pitäisi näkyä myös lehtemme sisällössä. Emme toki ole tiukkapipoisia: lehdessämme on tilaa myös jutuille, jotka eivät niin suoraan koske toimintaamme.

Näissä mietteissä, antakaapa taas tulla palautetta, juttuja ehdotuksia. Tehdään yhdessä vuodesta 2000 edellistä parempi.

Simo Järvinen

Seuraava juttu: Minä - vapaa-ajattelija (runo)