Esittelimme yhdistystämme

Tampereen kaupungin 220-vuotispäiviin liittyen järjestettiin lokakuun alussa Kongintorilla erilaisten yhdistysten esittelytilaisuus. Mukana tosiaan oli kaikenlaisia yhdistyksiä, kuulinkin erään kävelijän toteavan "Ufoista vapaa-ajettelijoihin - kaikenlaista" - pöytäämme vastapäätä nimittäin jokin ufotutkijajärjestö myi Ultra-lehteä.

Minun lisäkseni yhdistystä esittelivät pääpakana Simo sekä epäuskonveljeni Kalevi, Miikka ja Sakari. Sää ei ollut suosiollinen: ilma oli jatkuvasti kostea ja iltapäivällä satoi niin, että lopetimme jo puoli kahdelta. Ihmisiä oli kiertelemässä aika vähän, ilmeisesti juuri huonon sään vuoksi.

Kävijöitä oli laidasta laitaan. Parhaiten mieleeni jäi nuorehko mies, joka kertoi lukeneensa Raamatun läpi ja eronneensa sen jälkeen kirkosta. Uskovia oli aika paljon paikalla, sain usemman kerran vastata kohteliaasti "kunnioitan vakaumustasi", kun kuulin että Jeesus on herra. Varsinaisia väittelyitä ei kuitenkaan syntynyt.

Ilmeisesti meidät tunnetaan jo melko hyvin, lähes kaikki tiesivät mikä on Vapaa-ajattelijain liitto ja Pakanasanomiinkin moni sanoi tutustuneensa jo aiemmin. Lehteä entuudestaan tuntemattomat hymyilivät sen nimelle. Toivotaan, että myös sisällöstä kiinnostutaan. Lehden hintaa kysyi moni, tulevaisuudessa kannattaa selvästi ilmoittaa lehden olevan ilmainen.

Yhdistyksemme tarkoitusta ihmeteltiin jälleen mm. sanoilla "Miksi vastustatte sellaista mihin ette usko?" ja "Osaan ajatella vapaasti ilman mitään yhdistyksiäkin." Ihmettelijät myönsivät kuitenkin yhteiskunnallisen päätavoitteemme, kirkon ja valtion eron, hyväksi asiaksi. Muut yhteenliittymisen syyt ansaitsevatkin ihan oman juttunsa.

Jori Mäntysalo

Seuraava juttu: Elämä on keittoa (musapalsta)