Totuus esiin Jeesuksesta

Myöhempien aikojen pyhien ja arkipäivien jeesuksen kristuksen pergamentit ovat edelleen kirjoittamatta. Toisaalta se ei ole ihme, koska ne loihtisivat oikean kuvan entisaikojen seikkailuista. Olen kuitenkin varma, mitä niissä kerrottaisiin.

Pergamentit toisivat esiin muun muassa, etä Jeesus-niminen miekkonen olisi saattanut käyttää taas yhden päivän roskan puhumiseen Jerusalemin synagogassa. Siksi hän tuntisi kuin hänen kurkussaan kasvaisi pukamia.
- Rakkaat siipiveikkoni, joita myös opetuslapsikseni tituleerataan, sanoisi Jeesus, jos se vain voitaisiin tallentaa kirjoituksiin objektiivisesti. - Menkäämme ystävämme Markuksen terassille ottamaan muutamat oluet. En saata muutoin ollenkaan päästä tästä kurkussani olevasta, tukalasta tuntemuksesta.
- Mennään heti, oi herramme (englanniksi yes, sir), vastaisivat opetuslapset, jos sitä ei muun laisen kaunokirjallisen tyylin vuoksi toisin sanottaisi. - Kivaa, että haluat vapahtaa meidätkin samalta tuntemukselta korvissamme kuunneltuamme sinua koko päivän.

Sinä päivänä Jeesus olisi saanut tilin "isänsä" verstaalta, vaikka hän ei olisikaan ollut siellä työssä. "Isä" maksaisi hänelle palkkaa poissa pysymisestä.
- Kyllä se Jeesus tekee niin ihme tekoja verstaalla, ettei hommista tule mitään, perustelisi "isä", jos kysyttäisiin. - Tiellä se täällä on, jatkaisi hän, jos hän jatkaisi.

Jeesus sanoisi isäänsä "isäksi", koska ei olisi täyttä varmuutta, kuka kumma olisi pukannut äitimuorin aikoinaaan paksuksi.

Jeesus tarjoaisi kierroksen Markuksen baarin koko satapäiselle väelle. Vain viidellä dinaarin kolikolla ja kahdella setelillä hän suoriutuisi laskusta, mikä tuntuu nykyihmisestä ihmeeltä. Tämä selittyy sillä, että hintataso siihen aikaan olisi alhainen, jos nykyisin elävät ihmiset pääsisivät nauttimaan räkälän antimista nyt jo silloin. Lisäksi Markus olisi Jeesuksen ystävä, joten kyseessä olis myös edullinen tutunkauppa.
- Totisesti, totisesti ja vakavasti ottaen otamme, sanoisi baarin väki, ellei ottaisi juuri sillä hetkellä.

Päivä päättyisi jälleen kerran normaalisti. Jeesus vietäisiin Jerusalemin putkaan rauhoittumaan riehuttuaan Markuksen räkälässä ja rikottuaan savituopin ynnä pöydän sekä vielä tuolinkin ja livautettuaan tyynnyttelemään tullutta tarjoilijaa nyrkillä ohimoon. Hermonsa Jeesus menettäisi huvikseen.

Näin kävisi, jos myöhempien aikojen pyhien ja arkipäivien jeesuksen kristuksen pergamentit kirjoitettaisiin. Lisäksi tarina eläisi ikuisesti. Mustanaamion tapaan Jeesus on mies, joka ei koskaan kuole. Sepitteellinen hahmo ei voi kuolla koskaan, vaikka naulittaisiin ristiin rastiin.

Tapio Aho

Seuraava juttu: Tuntematon aseistakieltäytyjä (kirjaesittely)