Edellinen Sisällys Seuraava

Uskon orjat, sorron yöstä nouskaa!

On ihmeellistä, että vielä nykyäänkin ihmiset lahjoittavat kirkoille kaiken omaisuutensa. Näin vain tapahtuu. Ja sitten he joutuvat puille paljaille, yhteiskunnan avustettaviksi.

Uskontojen uhrit ry yrittää tehdä parhaansa näiden ihmisten auttamiseksi mutta eihän heilläkään ole riittävästi mahdollisuuksia ja varoja tähän työhön. Ja mikä pahinta, järjestön puoleen käännytään vasta siinä vaiheessa kun peli on jo menetetty, rahat ovat häipyneet huijareiden taskuihin ja jopa Amerikan Yhdysvaltoihin saakka. Sieltä niitä ei kukaan saa takaisin. Jehovan todistajat rakentavat herranhuoneita talkootyöllä ja lahjoituksilla, skientologit välittävät rahaa Yhdysvaltoihin kuten mormonitkin, ja taikausko voi hyvin täällä suloisessa Suomessamme. Järkipuhe ei tunnu tehoavan.

Kansaan on juurrutettu niin syvään oppi Helvetistä, kostosta ja vanhurskaiden palkitsemisesta. Voit ryöstää kanssaihmiseltä kuinka paljon tahansa kunhan sitten menet kirkkoon, kadut syntejäsi, teet kirkolle lahjoituksia, niin pääset Taivaan iloihin. Näin kirkko on opettanut kansaamme satoja vuosia, ja opetukset näkyvät vahvoina vieläkin. Ei uskalleta liittyä vapaa-ajattelijoihin. Minulle on sanottu: "En uskalla sitoutua". Mihin ihmeeseen he katsovat sitoutuvansa? Jäsenmaksunko maksamiseen? Emme tule ulosmittaamaan maksamattomia jäsenmaksuja niin kuin kirkot tekevät. Emme tuomitse alimpaan helvettiin maksujen laiminlyöntien tähden kuten kirkot tekevät. Mikä sitten on syynä siihen, että ihmiset eivät halua ajatella vapaasti. Takana on pelko. Pelko siitä, että taivaaseen meno estyy vapaa-ajattelijajäsenyyden takia. Portilla Pyhä Pietari löytää nimen vapaa-ajattelijarekisteristä ja käännyttää tulijan portaita alaspäin.

Piruillessaan jotkut taiteilijat ovat sanoneet, että taivaassa on niin helvetin tylsää etteivät he sinne haluakaan. Kaikki kivat ja mielenkiintoiset ihmiset ovat heidän mukaansa helvetissä.

Kyllähän aina piruilla voi mutta loppujen lopuksi asia on hyvin vakava. Ihmisen täytyy oppia ajattelemaan ja toimimaan järkevästi. Vääräuskoista ei saa ampua, ihonvärin perusteella ei saa hyljeksiä, on pyrittävä ajattelemaan järkevästi kaikissa tilanteissa.

Kalevi Ruuskanen

Edellinen Sisällys Seuraava