Edellinen Sisällys Seuraava

Nuoren pakanan ajatuksia

Mä en kuulu mihinkään uskontokuntaan, eli olen kai pakana. Jos jumala tulisi itse mulle kertomaan, että hän on olemassa, uskoisin hänet. Mutta niin kauan, kuin kirkot ja muut yhdistykset hänen itsensä puolesta häntä julistaa, niin mua on aivan turha tulla käännyttämään lappusilla, joissa lukee "miten pääsen taivaaseen" tai jotakin vastaavaa.

Jos jumala olisi olemassa hän tuskin tahtoisi, että ihmiset tekevät itsemurhia hänen vuokseen ja testamenttaavat omaisuuksiaan uskonlahkoihin sitä ennen. Enkä myöskään uskoisi hänen haluavan, että te köyhät ihmiset täällä Suomessa jotka kuulutte evankelisluterilaiseen kirkkoon, maksatte ensin kirkolle veroa n. 1000 mk. Ja sitten haette jotakin kirkon avustusruokakasseja, vaikka sillä tonnilla saisitte makaronia ja kaurahiutaleita moninkertaisesti!!

Jos jumala olisi olemassa, hänen täytyisi olla aika julma tai kieroutunut, koska tämä maailma on tällainen tai sitten hän ei olekaan kaikkivoipa.

Ei mulla periaatteessa mitään sitä vastaan olisi, jos tuolla jossain olisi joku ukkeli, joka koittaisi suojella mua ja muita, mutta osaan uskoa siihen yhtä paljon kuin Joulupukkiin.

Pakanatar 17 v

Edellinen Sisällys Seuraava