Edellinen Sisällys Seuraava

Avaruus ja uskonnot

Uskonnollisuutta propagoivat niiden kauppamiehet, kuten papit ja heitä lähellä olevat henkilöt. He puhuvat vakavasti 2000 vuoden takaisista asioista, mutta jo nykyisten tiedemiesten ja tutkijain mukaan ns. alkurajähdyksestä on kulunut noin 15 miljardia vuotta, joten näkyvän maailmankaikkeuden "reuna" on tämän matkan päässä, koska sen valo ei ole vielä voinut ehtiä meille saakka.

Ihminen on jo vuosia tutkinut avaruutta olemalla henkilökohtaisesti avaruusasemilla ja hänen etäisyytensä meistä täällä maapallolla tuntuu kaukaiselta, mutta todellisuudessa etäisyys on mitätöntä verrattuna jo tiedossa oleviin maailmankaikkeuden etäisyyksiin.

Erilaisia uskontoja on maailmassa paljon (n. 160), mutta mikään niistä ei puutu tiedemiesten konkreettisiin tiedetuloksiin. Uskontojen kauppamiehet puhuvat vain, että ihmisten pitäisi uskoa heidän kertomuksiinsa maailman luomisesta ilman mitään tieteellisiä todesteita. Nämä kertoilevat uskontojen propagandistit ovat aivan samanlaisia ihmisiä, kuten mekin, mutta hepä korostavat itsensä puvuillaan ja ympäristöillään sekä olemalla vakavan arvokkaina, jotta heidän uskottavuutensa korostuisi kaikissa tilanteissa. Eivät uskontojen eteenpäinviejät tiedä näistä asioista yhtään enempää kuin mekään tavalliset ihmiset. Heidän puheitaan vaan pitäisi uskoa.

Koska mikään tieto ei voi edetä valoa nopeammin, ei voida puhua, mitä on tuon 15 miljardin valovuoden tuolla puolen, ja oli siellä mitä tahansa, niin se ei voi vaikuttaa täällä maapallolla eläviin ihmisiin. Uskonnot ja tieteet ovat kaksi eri asiaa, mutta miksi niistä ei puhuta yhdessä?

Pentti Lumme

Edellinen Sisällys Seuraava