Joensuun seudun vapaa-ajattelijat ry

Pohjois-Karjalan alueella toimiva Vapaa-ajattelijain liiton jäsenjärjestö

Etusivu
Ylläpito / 29.11.2015

Joensuun seudun vapaa-ajattelijat ry (JSVA) on Vapaa-ajattelijain liiton jäsenjärjestö. Liitto ja sen jäsenjärjestöt haluavat edistää naturalistista maailmankuvaa, joka pohjautuu tieteiden saavuttamaan kuvaan maailmasta ja jonka tietoteoria ja arvoteoria voidaan perustella järkiperäisesti. Aatteellisena järjestönä liitto tarkastelee uskontoa ja valetieteitä kriittisesti ja pyrkii vapauttamaan ihmiset uskontosidonnaisuudesta järkiperäisen argumentaation keinoin. Liiton yhteiskunnallisena tavoitteena on muun muassa Suomen molempien valtiokirkkojen erottaminen valtiosta.

Vapaa-ajattelijain liitto on puhtaasti liittomuotoinen, kaksitasoinen organisaatio. Henkilöjäsenet kuuluvat paikallisyhdistyksiin (kuten JSVA) ja yhdistykset yhdessä muodostavat liiton. Paikallisyhdistysten maantieteellisiä vastuualueita ei ole tarkasti määritelty, joten jäsen – uusi tai paikallisyhdistyksestä toiseen siirtyvä – liittyy tyypillisesti asuinpaikkakuntaansa lähinnä toimivaan paikallisyhdistykseen. Tämän vuoksi JSVA:n jäsenistöä asuu ympäri entistä Pohjois-Karjalan lääniä ja osa jopa Savoissa, vaikka JSVA:n virallinen toimipaikka onkin Joensuu. Naapuriyhdistyksiä JSVA:lla on Jyväskylässä, Kajaanissa, Lappeenrannassa ja Kouvolassa.

Yhdistyksen jäsenet auttavat mahdollisuuksiensa mukaan ketä tahansa uskonnottomuuteen liittyvissä kysymyksissä. Yhdistyksellä on paikallisesti yhteyksiä myös muihin alan toimijoihin kuten Prometheus-leirin tuki Ry ja Pro-Seremoniat Oy.

Tervetuloa yhdistyksemme sivuille!