Myös Suomen ex-muslimit järjestäytyvät

Suomeen on perustettu Ex-muslimit -yhteisö. Suomen Ex-muslimit on Saksasta alkunsa saaneen järjestön kotimainen versio. Nykyään Ex-muslimi -yhteisöjä on lähes jokaisessa Länsi-Euroopan maassa. Pohjoismaista toiminta on aktiivisinta Ruotsissa, josta toiminta on levinnyt Suomeen. Suomen puheenjohtaja on Tampereella asuva Abdol Golparian.

Heidän mottonsa on "Olemme jättäneet uskonnon". Ex-muslimien tavoitteet ovat hyvin pitkälle samat, kuin vapaa-ajattelijoilla. Tavoitteita ovat mm. uskonnon- ja ateisminvapaus, kirkon ja valtion erottaminen toisistaan, oikeus uskontokritiikkiin, lapsien suojelu kaikelta uskonnolliselta propagandalta yms. Ex-muslimien tavoitteena on myös tuoda esille ajatusta, että kaikki arabimaista tulleet eivät automaattisesti ole Islaminuskoisia.

Nämä Ex-muslimeissa toimivat ihmiset ovat erittäin rohkeita. Heidän tilanteensa on vähän sama, kuin jos joku meikäläinen olisi mennyt 1500-luvulla kertomaan jonkin kaupungin torille olevansa ateisti. Eiköhän tämä henkilö olisi löytänyt itsensä hyvin pian palamasta roviolla samaisella torilla?

Toivotamme onnea ja menestystä uudelle toimijalle!

Iso-Britannian Ex-muslimien kotisivu löytyy osoitteesta http://www.ex-muslim.org.uk/index.html

Seuraava juttu: Runo: Maailmankatomuspörssi