www.eroakirkosta.fi

Eroakirkosta.fi organisaatio julkaisi ensimmäisen puolivuotiskatsauksen heinäkuun lopulla. Eroakirkosta.fi -palvelulta on pyydetty enemmän tietoa eroamismääristä ja muusta sivustoon liittyvästä. Tarkoitus on julkaista kattava katsaus aina puolen vuoden välein. Heinäkuussa julkaistu katsaus käsittelisi vuoden alun tapahtumia ja tammikuun lopulla julkaistava katsaus vetäisi yhteen edellisen vuoden tapahtumat ja kohokohdat.

Kirkosta eroaminen on jatkunut kiihtyvällä tahdilla alkuvuonna. Kasvua on vuoden 2006 vastaaviin lukuihin jopa 36 %. Mikä tulee olemaan koko vuoden kasvu, on vielä arvailujen peitossa. On hyvin todennäköistä, että 40 000 eronneen raja rikotaan.

Merkittävin parannus kirkosta eroamiseen saatiin, kun Helsingin maistraatti hyväksyi vuoden 2007 alusta sähköpostilla tapahtuvan kirkosta eroamisen. Helsingin maistraatin päätös tulee lisäämään kirkosta eroamista Helsingissä noin 2000:lla, eli kasvua tulee olemaan noin 50 %.

Kirkko aiheutti omilla toimillaan tai voisiko sanoa toimimattomuudellaan alkuvuonna pienimuotoisen eroamisrynnäkön. Kun kirkossa tapeltiin naispappeudesta, niin kansa erosi kirkosta. Naispappeus oli voimakkaasti esillä medioissa maaliskuun lopulta huhtikuun loppuun. Tänä aikana kirkosta eroaminen oli noin kaksi kertaa vilkkaampaa, kuin tuohon aikaan normaalisti.

Kaiken kaikkiaan voidaan todeta, että eroakirkosta.fi-palvelulla menee hyvin. Sekä kirkosta eroaminen, että itse palvelu ovat päässeet hyvin medioihin. Onkin ollut hauskaa huomata, että lähes jokaisessa kirkkoa käsittelevässä jutussa muistetaan mainita, että kirkosta eroaminen on ollut hyvin voimakasta viime aikoina.

http://www.eroakirkosta.fi/media/muut/puolivuotiskatsaus_2007.txt

Petri Karisma