eroakirkosta.fi

Eroakirkosta.fi –sivusto on aloittanut vuoden 2006 totuttuun tapaan. Vuoden alku on aina hiljaista aikaa, koska kirkosta eroaminen keskittyy loppuvuoteen. Toisaalta on mukavaa huomata, että sivusto on edelleen kasvattanut suosiotaan. Sivuston kautta on toukokuun loppuun mennessä eronnut 8588 kirkon jäsentä. Tämä on noin 65 % enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan mennessä. Toisaalta eri kuukausien kasvuprosenteissa on todella isoja eroja. Kun tammikuun kasvuprosentti on 162, niin maaliskuun vastaava on vain 22 %. Vaikka tammikuun vaikutuksen ottaa pois laskuista, on kasvuprosentti kuitenkin 45.

Tampereen seurakuntayhtymän alueella kirkosta eroaminen on kasvanut noin 12 % alkuvuonna verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Tampereen seurakuntayhtymän luvuista selviää, että Tampereella eroakirkosta.fi – sivuston osuus kaikista eroajista on noin 70 %. Tämä on kutakuinkin sama luku, kuin koko viime vuonna.

Eroakirkosta.fi -sivuston ja Tampereen seurakuntayhtymän kirkosta eroamisen kasvussa oleva iso ero on erikoinen. Yksi selitys voisi olla, että suurin kirkosta eroamisen kasvu tänä vuonna tapahtuu muissa kuin suurissa taajamissa. Viime vuonna syrjäseuduilla kirkosta eroaminen oli vain noin puolet isojen kaupunkien luvuista. Pitää toivoa, että pienemmät paikkakunnat ottavat kiinni isoimmat kaupungit kirkosta eroamisessa.