Vapaa-ajattelijoissa tapahtuu

Yhdessä oloa ja toiminnan kehittämistä

Tapahtumat: Kaamoskarkelot ja yhdistysilta

Kaamoskarkelot olivat eräänlaiset kevätkauden avajaiset. Kokoonnuimme toimistolle ja luvassa oli pientä naposteltavaa, mukavaa yhdessä oloa ja runon lausuntaa. Ilta sujui pakanallisessa hengessä ja vastaavanlainen tapahtuma tultaneen järjestämään ensi vuonna.

Yhdistysiltaan kutsuimme muita yhdistyksiä, joilla on saman suuntaisia yhteiskunnallisia tavoitteita kuin vapaa-ajattelijoilla. Kutsuun vastasivat Exitus ja Skepsis. Vaikka osallistujia ei ollut kuin kahdesta kutsutusta yhdistyksestä, voidaan iltaa pitää onnistuneena, koska se antoi eväitä tulevalle yhteistoiminalle.

Nuorten filosofiatapahtumassa vierailu

Nuorten filosofia tapahtuma järjestettiin tammikuun puolessa välissä Helsingissä. Koko viikonlopun kestäneen tapahtuman järjestäjä on prometheus-leirin tuki ry.

Tapahtuman alustajina toimivan Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja useat tunnetut professorit kuten Esko Valtaoja ja Timo Airaksinen. Alustuksen jälkeen kaksi etukäteen valittua nuorta keskustelu alustajan kanssa. Tämän jälkeen myös yleisö sai esittää kysymyksiä alustajalle.

Vierailu tapahtumaan oli onnistunut ja tulevaisuudessa tulemme järjestämään retkiä myös muihin tapahtumiin. Vapaa-ajattelijoille on tärkeää, että jäsenistö aktivoituu ja retket tarjoavat siihen hyvän mahdollisuuden.

Toiminnan kehittäminen

Syksyllä täydennetty johtokunta totesi ensi töikseen, että toimintaan pitää saada lisää jämäkkyyttä. Toiminta on ollut vähemmän suunnitelmallista ja koordinoitua. Tilanteen korjaamiseksi perustimme projektin, jonka tarkoitus on selkeyttää lähiajan toimintaa ja kytkeä se tarkemmin yhdistyksen tavoitteisiin.

Muutakin kehittämistä on tehty, kuin edellä mainittu kaksi projektia. Tärkeimpinä voisi mainita logon / graafisen ohjeistuksen suunnittelu ja opintokerhotoiminnan uudelleen arviointi. Ensiksi mainitun projektin tavoite on yhtenäistää Tampereen vapaa-ajattelijoiden graafista linjaa ja luoda logo, joka kuvaisi yhdistyksen ilmettä ja tavoitteita. Perinteisen opintokerhotoiminnan rinnalle on otettu mukaan myös sisäinen koulutus. Koulutuksen aiheita ovat mm. puhuminen, esiintyminen, kirjoittaminen ja kokous ja neuvottelutaito.

Seuraava juttu: Runo: Kehitys