Edellinen Sisällysluetteloon Seuraava

Talvea, hyvä lukija

Tätä kirjoitellessa tuntuu todella talvelta. Eihän tämä parikymmentä pakkasastetta ole mitään verrattuna ns vanhojen hyvien aikojen talviin, mutta viime aikoina tällaisiinkaan ei ole tottunut.

Pakkaset eivät kuitenkaan ole hyytäneet toimintaamme, siitäpä osoituksena ainakin tämä kädessäsi oleva lehti. Muutenkin olemme yrittäneet ahertaa vapaa-ajattelun levittämiseksi.

Tänä vuonna kiinnitämme erityistä huomiota kasvavaan nuorisoon. Kartoitamme elämänkatsomustiedon opetusta Tampereen kouluissa, ja pyrimme vaikuttamaan opetuksen laadun ja määrän lisäämiseksi. Olemme silloin tällöin aikaisempinakin vuosina muistaneet muutamia elämänkatsomustiedon oppilaita stipendillä opettajien arvioiden perusteella. Nyt olemme lähettäneet aineen opettajille kirjeen, jossa pyydämme oppilaiden omia aiheeseen liittyviä kirjoituksia, joiden perusteella stipendejä keväällä jaetaan.

Kuluvana vuonna pidetään Vapaa-ajattelijain liiton liittokokous. Tämä aiheuttaa yhdistyksellemme hieman lisää töitä, mutta ennen kaikkea se antaa mahdollisuuden vaikuttaa koko liittomme pidemmän aikavälin linjauksiin. Liittokokousasioita käsitellään tarkemmin vuosikokouksessamme maaliskuussa.

Vuosikokouksessa valitaan myös oman yhdistyksemme johtokunta ja toivottavasti annetaan sille lisää eväitä toiminnan edistämiseksi. Lisäksi kokoukselle esitetään sääntöjen muuttamista käytännöllisemmiksi siten, että vastaisuudessa johtokunta valittaisiin jo loppuvuodesta siten, että sen toimikausi olisi sama kuin yhdistyksen tilikausi eli kalenterivuosi.

Kaiken kaikkiaan pyrimme tekemään tästä vuodesta entistäkin toiminnallisemman. Tähän tarvitaan sekä vanhojen aktiivien entistä suurempaa panostusta että uusia tuoreita voimia.

Simo Järvinen

Edellinen Sisällysluetteloon Seuraava