Toimintasuunnitelma
makimik / 21.1.2017
Turun Vapaa-ajattelijat ry. TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Johdanto Turun Vapaa-ajattelijat pyrkii toimimaan Turun seudun uskonnottoman väestön tärkeimpänä yhdyssiteenä. Jäsenmäärä on viime vuosina vakiintunut noin sataan jäseneen ja toiminta-alueenamme on koko Varsinais-Suomi, lisäksemme Raisiossa on oma paikallisyhdistys, jonka kanssa teemme yhteistyötä. Jäseninämme on vain joitakin promilleja Turun ja lähialueiden uskonnottomista, joten kasvuun on potentiaalia ja tarvetta. Viemme vapaa-ajattelua […]

Turun Vapaa-ajattelijat ry. TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Johdanto
Turun Vapaa-ajattelijat pyrkii toimimaan Turun seudun uskonnottoman väestön tärkeimpänä yhdyssiteenä. Jäsenmäärä on viime vuosina vakiintunut noin sataan jäseneen ja toiminta-alueenamme on koko Varsinais-Suomi, lisäksemme Raisiossa on oma paikallisyhdistys, jonka kanssa teemme yhteistyötä. Jäseninämme on vain joitakin promilleja Turun ja lähialueiden uskonnottomista, joten kasvuun on potentiaalia ja tarvetta.

Viemme vapaa-ajattelua Turun seudulla eteenpäin vuonna 2017 seuraavin keinoin:

Uskonnottomien oikeuksien edistäminen. Seuraamme uskonnottomien oikeuksien toteutumista toiminta-alueellamme, erityisesti kouluissa ja muissa laitoksissa. Etsimme kaikille sopivia vaihtoehtoja uskonnollisen toiminnan tilalle tai rinnalle ja huolehdimme uskonnottomien valinnanvapaudesta. Pyrimme vaikuttamaan kunnalliseen toimintaan kuntia velvoittavan yhdenvertaisuuslain sekä kuntavaalien kautta. Mm. pysyvä edustajamme Lounais-Suomen Saattohoitosäätiössä tiedottaa yhdistyksellemme saattohoidon sisällöstä sekä saattohoitokodille uskonnottomien tarpeista. Myönnämme stipendin menestyksekkäästä elämänkatsomustiedon opiskelusta yhdelle tai kahdelle peruskoulun tai lukion opiskelijalle.

Uskonnottomat juhlat. Pyrimme kokoamaan esiintyjiä ja juhlapuhujia tietopankkiin uskonnottomia häitä, nimiäisiä ja hautajaisia varten sekä jäsentemme että muiden tarpeisiin. Etsimme juhlapuhujan toimesta kiinnostuneita ja tarjoamme heille koulutusta.

Yleisötilaisuudet. Viime vuosina yhdistyksemme on järjestänyt yhden tai kaksi kertaa vuodessa yleisötilaisuuden, jotka ovat usein olleet kevätkokouksen ja syyskokouksen yhteydessä, toisinaan erikseen. Tilaisuuksia on pidetty onnistuneina ja mielenkiintoisina. Jatkamme vuonna 2017 kahdella hyvällä yleisötilaisuudella joissa panostamme alustajien laatuun ja käsiteltävien aiheitten ajankohtaisuuteen sekä tiedotukseen.

Muut tilaisuudet. Järjestämme myös jäsentapaamisia, retkiä ym. vapaamuotoisia tapahtumia, myös yhteistyöstä kiinnostuneiden yhdistysten kanssa. Lisäksi osallistumme mielenkiintoisiin tapahtumiin, joita joku muu taho järjestää. Toteutamme viime vuosina perinteeksi muodostuneen jäsenten kesätapaamisen elokuussa, sekä sääntöjen mukaiset kevät- ja syyskokoukset.

Medianäkyvyys. Yhdistyksellämme on keväästä 2011 lähtien ollut kotisivustolla blogipalsta. Blogia on syytä aktivoida säännöllisempään ja tiheämpään julkaisutahtiin. Tähän asti blogi on jäänyt melkein pelkästään yhden aktiivin kirjoitteluksi, johon toiset lisäävät vain kommentteja. Olemme siirtämässä yhdistyksen sivuja WordPress-alustalle, jotta saamme sivuista käyttökelpoisemmat sekä visuaalisesti ilmeikkäämmät. Kotisivujen on tarkoitus toimia tietokanavana sekä jäsenille että muille uskonnottomille sekä tiedottaa toiminnastamme muille kiinnostuneille.

Otamme Facebook -sivut aktiiviseen käyttöön ja hyödynnämme niiden mahdollisuuksia viime vuosia paremmin. Lisäämme yhdistyksen kantaaottavuutta myös perinteisen median puolella lehdistötiedotteilla, yleisönosastokirjoituksilla ja kolumneilla.

Huomioimme Luther-teemavuoden tuomalla esiin humanistisen manifestin ja muita maallisia vaihtoehtoja kirkollisille julistuksille.

Historiikki. Vuonna 2014 aloitettu yhdistyksen historiikki elää arkistotyön vaiheessa. Pyrimme edistämään historiikkia esimerkiksi työllistämistoiminnan avulla ja alamme julkaista artikkeleita netissä. Historiikin painaminen kirjaksi ei ole vielä ajankohtaista, mutta se on pitkän aikavälin tavoite.

Toiminta-avustukset. Haemme toiminta-avustuksia sopivilta organisaatioilta mm. yleisötilaisuuksia varten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *