Tampereen vapaa-ajattelijat ry

3/2006

Pääkirjoitus: Islaminkin on maallistuttava! - Petri Karisma
Islamin radikalisoitumisesta voi ajan kuluessa muodostua todellinen uhka eurooppalaiselle ihmisoikeuksia ja oikeudenmukaisuutta korostavalle elämäntavalle.
Pakina: Lintu, lohikäärme vai apina? - Tapio Aho Muinaiset paimentolaiset yrittivät selittää, että Jumala oli se häiskä, joka loi maailman ja joka pisti elolliset elämään. Tämä tarina menee tuoreen tutkimuksen mukaan edelleen täydestä jopa kolmannekseen suomalaisista kuin väärä raha.
Atte Ateisti & Pastori Pyhätosi - Timo Vuorinen
Sarjakuva
Kirkoille ja papeille tuotevastuu - Teuvo Kantola
Usein uskovaiset vähättelevät meitä ateisteja, uskonnottomia ja mielipidettämme, kun he väittävät, että meille ateismi on uskonto. Niinhän ei ole!
Apin palsta Uskomaton elämä - osa 2 - Api
Pojan mentyä ensimmäiselle luokalle kouluun, vastakkainasettelu oman perheen ja muiden elämäntapojen välillä kävi yhä selvemmäksi.
Ympärileikkaus on lapsen pahoinpitelyä - Shahin
Olin viisivuotias. Eräänä kauniina kesäpäivänä olin pihalla leikkimässä kavereiden kanssa. Äiti keskeytti meidän leikkimme ja vei minut kotiin. Isäkin tuli pian kotiin ja sanoi minulle, että hän vie minut lääkäriin.
Uskonnoton - Parempi maailma! - Petri Karisma
Vanhastaan on väitetty, että ilman uskontoa ei ole moraalia. Jos ihmisille ei anneta suoria käskyjä kuinka toimia, niin elämä menee pelkäksi hulinaksi ja rikollisuus rehottaa.
Valta on oopiumia kansalle - Ilkka Viio
Itse asiassa olen Petri Karisman kanssa samaa mieltä siitä, että moraalinen käytös ei tosiaankaan vaadi uskonnollista vakaumusta, mutta moraali ei synny myöskään tyhjästä.
www.eroakirkosta.fi - Petri Karisma
Nyt kun eroakirkosta.fi sivuston kolmivuotispäivä lähenee, on hyvä palata muistelemaan, miten sivusto syntyi ja mitkä olivat sen menestymiseen vaikuttaneet tekijät.
Runo - Timo Rantala