Tampereen vapaa-ajattelijat ry

Pakanasanomat 2/2002

Pääkirjoitus - Liisa Lahdenmäki
"Vuosikokouksessa voitin siis odotetusti vaalit, joissa olin ainoa ehdokas. Kiitän luottamuksesta." Uusi puheenjohtaja kiittelee edeltäjäänsä, ihmettelee päiväkotien uskontokasvatusta ja rauhanpuolustaa.
Tampereen Työväen Teatterin näytelmästä Vapaa Ajattelija - Laura Mäntysalo
"Näytelmässä Diderot, filosofi, hyvä puhuja ja hieman naistenmies selittää asiat itselleen parhain päin erilaisten filosofisten ajatusten valossa. Ideana on, että asiat ovat kuitenkin ristiriidassa keskenään, joten hän puolustaa seuraavassa kohtauksessa juuri sitä, minkä edellisessä tuomitsi."
Mikä on taidetta?
ET-oppilaiden kirjoituskilpailun satoa Pispan ala-asteelta. Kolme vastausta kysymykseen "mikä on taidetta?"
Perusteltu valinta: vapaa-ajattelu - Jani Hinkka
Kirjoittajan ajatuksia yhdistyksen tavoitteista ja valtionkirkon aseman kritiikkiä.
Täydellinen vitsi - Jori Mäntysalo
"Naura! Ylläoleva vitsi oli hauska, sillä minä olen hupaisa. Eikä vitsi ollut vain hauska, vaan se oli täydellisen hauska, sillä minä en ole vain hupaisa, vaan kaikkihupaisa."
Tieni ateistiksi - Sanna Pudas
"Olen loppujen lopuksi onnellinen näin. Suuntaan katseeni tähän maailmaan, koska muuta ei ole. Ei helvettiä tai taivasta. Katselen sitä ainokaista maailmaa joka meillä on, pohdin kuinka voisin tehdä siitä paremman." Entinen uskovainen kertoo ajatuksiaan.
Uskonnot huijausta - valhe on huono kivijalka - Teuvo Kantola
"Silloin kaikki suunnattoman suuret kirkot ja moskeijat maapallolla on rakennettu turhaan. Niillä ei ole muuta kuin rakennustaiteellinen arvo - - Ja kaiken tuon aikaansaamisen takana on ollut uskonto, jonka perusväittämä ei ole ollut tosi."
Jäsenistön kuulumisia - Liisa Lahdenmäki
Kirjoitus Jorin ja Lauran häistä sekä kolme surullisempaa uutista.
Skientologia - "Uskonto" lakimiesten makuun - Ville Oksanen
"Internetin mahdollistama yksityisten kansalaisten tekemä informaation massalevitys uhkasi tuhota Skientologien liiketoimintamallin. Ei olekaan yllättävää, että ensimmäiset korkean profiilin tekijänoikeustapaukset olivat Skientologien ja heidän oppejaan postittaneiden kriitikoiden välillä." Sanavapautta Internetissä puolustavan EFFi-järjestön jäsenen kirjoitus.
Erkin elämä, osa 15 (sarjakuva)
Erkki kertoo vaietun tarinan Raamatusta.
Sananeliö
Minikokoinen sanaruudukko ajantappamiseen. Oikein vastanneiden kesken arvotaan kirjapalkinto.

Lehti on saatavilla myös yhtenä dokumenttina.