Tampereen Vapaa-ajattelijat ry

Pakanasanomat 1/2000

Pääpakanan turinoita - Simo Järvinen
Pääpakana pohtii uutta perustuslakia ja uskonnottomien oikeuksia.
Hautausmaat kunnallisiksi - Teuvo Kantola
Mielipidekirjoitus hautaustoimen järjestämisestä. "Siis yhteiskunnan tulisi huolehtia kuolleista niin kuin se huolehtii vastasyntyneistäkin. Sillä onhan hautaustoimi yhteiskunnallinen, ennen kaikkea terveydenhuollollinen tehtävä, joka luontevasti kuuluu kunnalle."
Kymmenen sanaa kriittisestä ajattelusta - Jori Mäntysalo
"Pyhä Kirja", "Suuri Johtaja", "kaikki muutkin", "aina ennenkin" ja "musta tuntuu". Viisi asiaa, joita kannattaa tarkkailla omassa ajattelussaan.
Erkin elämä, osa 6: Teknologia pelastaa...? (sarjakuva) - Juha Seitz
Erkki pohtii vuosituhannen vaihdetta.
Tiedon tuskasta ja uskon mahdottomuudesta - Timo Jokela
Pohdintaa elämästä ja kuolemasta, kuolemanpelosta, uskonnoista ja ateismista. "Uskaltaisin väittää, että jokaisessa ihmisessä se kuoleman tiedostamisesta aiheutuva ahdistus ainakin jonkin asteisena lymyää, eri ihmiset vain osaavat käsitellä sitä hyvin eri tavoin."
Isoja edistysaskelia - Juha Seitz
Presidentista ja uskonnottomuudesta. "Ensimmäistä kertaa maan johtajalla ei ole kytkentää kirkkoon ja sen moraaliseen painolastiin. On suorastaan herkullinen asetelma, etta presidentti ajaa seksuaalista tasa-arvoisuutta."
23.4.1945, mikä viikonpäivä? - Liisa Lahdenmäki
"Kuinka on mahdollista, että sivistysvaltiossa, opetusviranomaisten valvomassa ja yhteiskunnan tukea nauttivassa koulussa, olkoonpa miten yksityinen tahansa, opetetaan astrologiaa?" Juttua Steiner-koulun opetuksesta. Ovatko tiistaina syntyneet lapset agressiivisia?
Knalleja ja sateenvarjoja - Juha Seitz
Mietteitä radion kuunnelmasarjasta "Knalli ja sateenvarjo".
Yhdistykselle logo - Jori Mäntysalo
Yhdistykselle halutaan oma tunnuskuvio. "Mielestäni yhdistyksemme tarvitsee logon. Sopiva yksinkertainen kuva jää ihmisten mieleen ja yhdistää asioita."
Toivomusaloitteita toisen tulemisen varalta - Matti Aumala
"Sen jälkeen Krisse voisi laatia korjatun laitoksen Raamatusta, josta käännösvirheet, epäloogisuudet ja ristiidat on poistettu, sekä Bible For Dummiesin, jossa kaikki VT:n allegoriat ja UT:n legendanheitto-osiot selitettäisiin..." Vastaus kysymykseen "Mitä Kristuksen pitäisi tehdä pian palatessaan?"
Sananeliö
Mikä voi olla vedessä tai tukassa? Mitä löytyy taskusi pohjalta? Pieni pähkinä aivotoimintaa virkistämään. Oikein ratkaisseiden kesken arvotaan palkinto.

Lehden kuvituksen on tehnyt Juha Seitz

Tämä lehti on saatavilla myös yhtenä dokumenttina.