Trump – kuoleman enkeli

Väistyvä USA:n presidentti Trump tekee presidenttiytensä viime hetkillä kaiken mitä vain voi. Häviötään hän ei milloinkaan tunnusta. Hänelle on tehty vääryyttä. Kaikki ovat häntä vastaan. Kaikki ovat pahoja ja valheellisia. Niinpä hän kylvää tuhoa minkä ehtii. Hän haluaa kostoa häntä kohtaan tehdystä vääryydestä. Ei väliä kuka ja mikä on kohteena. Kaikki käy. Hän haluaa teloituttaa kuolemantuomion saaneet. Kaikki ketkä vain vielä ehtii. Tämä hieno mies, jota kaikki nuhteettomat kunnon kristityt meillä täällä Suomessa, Euroopan kansallismielisissä piireissä ja USA:ssa ovat ihailleet ja kumartaneet.

Nyt 11. päivä veti viime henkäyksensä myrkkyruiskeen jälkeen 40-vuotias mies, joka anoi armoa. Turhaan. Tämä Brandon Bernard oli ensimmäinen viidestä kuolemaantuomitusta, jotka pannaan päiviltä Trumpin nimenomaisella päätöksellä ennen kuin hänet itsensä pannaan viralta. Enempiä liittovaltion tekemiä ruumiita hän ei taida ehtiä saada aikaan. Trumpin neljän vuoden aikana on kyllä teloitettu eli tapettu ihmisiä vuodessa enemmän kuin sataan vuoteen ennen. Tämä tieto liittovaltion tilastoista. Trump on julma ja säälimätön mies. Tällaisia ovat vain luonnevikaiset, psykopaatit, sosiopaatit ja sisimmässään heikot, raukkamaiset ja kademieliset. Tällaiset eivät tunne armoa. Heiltä puuttuu se ominaisuus ihmisestä, joka tahtoo tehdä hyvää. Merkillistä on, että kristityt varsinkin ovat olleet Trumpin vankimpia kannattajia. Kristilliseen eetokseen kuuluu hyvän tekeminen ja armo. Trumpin kannattajilta joko nämä puuttuvat tai sitten heillä on arvomaailma mennyt nurinniskoin. USA:ssa kuolemantuomion lämpimimpiä kannattajia ovat evankelikaalit ja muut oikeistokristityt. Rakkaudellisuutta, cheers.

USA:ssa on ollut yli 130 vuoden ajan tapana, että väistyvät presidentit ovat keskeyttäneet kuolemantuomittujen teloitukset siksi kunnes presidentti tekee päätöksiä näissä. Ei meidän Donald J. Trump. Hän on murhanhimoinen. Valtion suorittama teloitus on murha. Siitä ei pääse mihinkään. Ihminen tapetaan määrätietoisesti ja suunnitellusti. Asiaa ei muuta miksikään se, että se tehdään lain mukaan ja oikeuden päätöksen mukaisesti.

Kuolemantuomio ei ole rangaistus. Se on kosto. Yhteiskunnan tekemä kosto. Peruuttamaton sellainen. On järkyttävä se määrä, mitä ihmisiä on teloitettu syyttömänä puutteellisten ja leväperäisten oikeuden istuntojen seurauksena. Kun uusia todisteita on löydetty ja saatu selvä näyttö, ettei tuomittu voinut tehdä sitä mistä tuomio langetettiin, ei ole enää mitään tehtävissä. Voidaan vain todeta, että väärä mies tai nainen teloitettiin. Ei voi mitään. Ja näin on käynyt usein.

Kuolemantuomioita langetetaan maissa, joissa hallinto on autoritaarinen, epädemokraattinen, kulttuuri on kieroutunut, takaperoisesti kehittynyt tai sivistystasossa on parantamisen varaa. Ja USA:ssa. Missä kuolemantuomioita, siellä syyttömien murhaamista. USA:ssa on teloitettu runsaasti myös aivan nuoria henkilöitä. Yksi pahimmista tapauksista on 14-vuotias George Stinneyn teloitus. Hänet tuomittiin vuonna 1944 kahden valkoisen tytön taposta. Hänet pantiin sähkötuoliin. Syytteiden lukeminen, istunnot ja teloitus kaikki tapahtui 83 päivässä. Hän oli mustaihoinen. Syyllisyyttä ei milloinkaan todettu luotettavasti. Todistusaineisto oli luvattoman hataraa. Mutta koska musta, paha ja syyllinen. USA:ssa teloitetuista varmasti syyttöminä tapettuja on noin 4 – 5 prosenttia. Tähän ei kuulu syytettyjen oman tunnustuksen mukaan toimeen pannut teloitukset. Suuri osa omista tunnustuksistakin on tavalla tai toisella kyseenalaisia. Joko vangitun oma mielenhäiriö tai sitten painostuksella saatu tunnustus. Vaikka viattomina teloitettujen osuus olisi vain puolikin prosenttia, pitäisi tämän jo osoittaa kuolemantuomioiden järjettömyyden ja kauheuden.

Trump on tekeytynyt uskovaksi. Se oli edellisissä vaaleissa luonnollistakin, koska ilman sitä hän ei olisi tullut valituksi. Yhdysvaltain oikeistokristityt ja evankelikaalit ovat lähes jokaisissa presidentinvaaleissa olleet merkittävä voima. Ja nämä siis kannattavat lämpimästi kuolemantuomiota. Se kun on niin raamatullistakin. Itse kristinuskon Jumala tappoi ja murhasi yksittäisiä ihmisiä ja kansoja. Rankaisi. Tai siis ei rankaissut, vaan kosti. Kuolemantuomio on kosto. Joka ainoa presidentti, joka toimeen panee teloituksia, missä tahansa päin maailmaa, on koston ja kuoleman enkeli.

Yki Räikkälä 12.12.2021