Vapaa-ajattelijain liitto ry

Uskonnoton tapakulttuuri

Vapaa-ajattelijan käsikirja
Kannanottoja
Tietoa
Jäsenyhdistykset
Jäsenhakemus
Lähetä kortti
Linkkejä
 
Vapaa Ajattelija -lehti
 
[sivukartta]
 
Uskonnottoman tapakulttuurin mahdollisuuksia käsitellään laajasti Vapaa-ajattelijan käsikirjassa.

Vapaa-ajattelijain liitto on yhdessä Prometheus-leirin tuki ry:n ja Suomen Humanistiliiton kanssa perustanut kesällä 1999 Prometheus-seremoniat Oy:n edistämään uskonnottoman tapakulttuurin mahdollisuuksia Suomessa. Pro-Seremoniain puhujapalvelu tarjoaa ammattimaisen ja korkeatasoisen vaihtoehdon uskontokuntien katsomuksellisille palveluille. Yhtiö on erikoistunut palvelemaan uskontokuntiin kuulumattomia perheitä klassisten perhejuhlien (häät, nimenanto, aikuistuminen ja hautajaiset) järjestämisessä. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Helsingin Vapaa-ajattelijoiden jäsen Anneli Aurejärvi. Prometheus-seremoniat Oy toimii pääasiassa pääkaupunkiseudulla, mutta uskonnottomia juhlapuhujia löytyy myös Keski-Suomesta, Tampereelta ja ympäri Suomea.

Siviilihautajaiset.fi-sivustolta löytyy tietoa ja ohjeita uskonnottomille, jotka haluavat varmistaa saavansa vakaumuksensa mukaiset hautajaiset.

Siviilijuhlien ideoinnissa voi hyödyntää myös Aurejärven kirjoittamaa kirjaa Perheen omat juhlat - siviiliseremoniat häistä hautajaisiin.

Myös paikalliset vapaa-ajattelijayhdistykset antavat neuvoja uskonnottomien hautajaisten suunnittelussa sekä hautaus- ja muistopuhujan hankinnassa. Tarvittaessa siis voi ottaa yhteyttä suoraan jäsenyhdistyksiin, joissa mielellään neuvotaan kaikissa uskonnotonta tapakulttuuria koskevissa kysymyksissä.

Vapaa-ajattelijain liitto ry:stä saa suruadresseja, seppeleisiin ja kukkiin kiinnitettäviä kortteja, hautakiveen kiinnitettävää liekkimaljaa ja tuhkauurnia sekä muistolausekokoelmaa.

Neljäs linja 1, 00530 Helsinki puh. 0440 715 601 fax (09) 739 055
email
val@vapaa-ajattelijat.fi
Kommentoitavaa sivuista? Ruusuja ja risuja? Kerro se meille!