Vaparien infoteltta Pride-tapahtumassa
emma / 2.11.2018
Olisiko hyvä aika tulla ulos kaapista myös katsomuksellisesti, kysyttiin Vapaa-ajattelijain esittelyteltalla Helsinki Priden päätösjuhlassa Kaivopuistossa. Darwin-pinssin ja muiden hauskojen pinssien lisäksi suosiota sai myös Testaa, oletko vapaa-ajattelija -kysely. Kysely oli tapahtumaa varten tulostettu sateenkariväreissä. Jaossa oli myös Vapaa Ajattelija -lehteä sekä Uskomattoman viime vuoden numeroita. Useampikin kävijä kertoi syrjintäkokemuksista koulussa ja lukiossa, itseään tai perheen […]

sateenkaaren värinen sateenvarjo

Olisiko hyvä aika tulla ulos kaapista myös katsomuksellisesti, kysyttiin Vapaa-ajattelijain esittelyteltalla Helsinki Priden päätösjuhlassa Kaivopuistossa. Darwin-pinssin ja muiden hauskojen pinssien lisäksi suosiota sai myös Testaa, oletko vapaa-ajattelija -kysely. Kysely oli tapahtumaa varten tulostettu sateenkariväreissä.

Jaossa oli myös Vapaa Ajattelija -lehteä sekä Uskomattoman viime vuoden numeroita.

Useampikin kävijä kertoi syrjintäkokemuksista koulussa ja lukiossa, itseään tai perheen lasta kohtaan. Elämänkatsomustiedon kielto kirkkoon liitetyille lapsille ja nuorille koettiin vääränä.

Jotkut ihmettelivät ääneen, mitä järkeä on kiusata itseään uskonnollisessa yhteisössä, jonka oppi ja käytäntö eivät kunnioita homoseksuaaleja ja muita HLBTI-ihmisiä; masokistisia mieltymyksiä voi toteuttaa muutenkin, sanottiin.

Testaa, oletko vapaa-ajattelija

Jos jäseneksi liittyminen jäi väliin Pride-humussa, testin jälkeen tietoa ja ohjeet jäseneksi liittymiseen.

Kuvat: Binar Mustafa ja CC0 Pexels

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *