Miten lapsi erotetaan kirkosta?
emma / 2.11.2018
Huoltajat voivat yhteisellä päätöksellä erottaa lapsen kirkosta allekirjoittamallaan kirjallisella ilmoituksella. Ilmoitus on vapaamuotoinen, sillä sitä varten ei ole erillistä lomaketta. Vapaamuotoisuus tarkoittaa vapautta lomakeviivoista, sillä perustiedot ovat pakollisia ja mitään muita tietoja ei tarvita. Ei selityksiä eikä muuta ylimääräistä. Eroilmoitukseen maistraatille riittää lapsen nimi ja henkilötunnus, mistä seurakunnasta erotaan, huoltajien allekirjoitukset ja 12 vuotta täyttäneen […]

lapsi ja värikkäästi maalatut kädet

Huoltajat voivat yhteisellä päätöksellä erottaa lapsen kirkosta allekirjoittamallaan kirjallisella ilmoituksella. Ilmoitus on vapaamuotoinen, sillä sitä varten ei ole erillistä lomaketta. Vapaamuotoisuus tarkoittaa vapautta lomakeviivoista, sillä perustiedot ovat pakollisia ja mitään muita tietoja ei tarvita. Ei selityksiä eikä muuta ylimääräistä.

Eroilmoitukseen maistraatille riittää lapsen nimi ja henkilötunnus, mistä seurakunnasta erotaan, huoltajien allekirjoitukset ja 12 vuotta täyttäneen lapsen suostumusallekirjoitus.

Julkaisemme pohjan eroilmoituksen laatimiseen:

Lapsen/lasten erottaminen kirkosta

hoituu yksinkertaisesti ja ilman mitään lomaketta seuraavanlaisella kirjallisella ilmoituksella:

Maistraatille

Ilmoitus
uskonnollisesta yhdyskunnasta eroamisesta

Lapsen/lasten
kaikki nimet ja henkilötunnus

Mistä seurakunnasta erotaan

Molempien huoltajien allekirjoitukset

12 vuotta täyttäneen lapsen suostumusallekirjoitus

Hyväksyn erottamiseni kirkon jäsenyydestä

Kuva: CC0 Pexels

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *