Vapaa-ajattelijat pesivät kasteita Taiteiden Yössä
kimmo / 21.8.2015
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MXmml3rGm6g[/youtube] Helsingin Vapaa-ajattelijat järjestivät Taiteiden yössä interaktiivisen taideperformanssin Kasteen pesu puhdistaa uskosta, jossa halukkailta ”pestiin” kristillinen kaste pois.  Tapahtuman ideana oli herättää keskustelua uskonnonvapaudesta, ja henkilökohtaisen valinnan vapaudesta. Nykyisin valtio pitää kirjaa ihmisten katsomuksista väestörekisterissä ja opettaa kullekin oppilaalle sen mukaista katsomusta. Emme koe että valtion tehtävä olisi indoktrinoida oppilaita tiettyyn uskontoon, vaan tarjota objektiivista […]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MXmml3rGm6g[/youtube]

Helsingin Vapaa-ajattelijat järjestivät Taiteiden yössä interaktiivisen taideperformanssin Kasteen pesu puhdistaa uskosta, jossa halukkailta ”pestiin” kristillinen kaste pois.  Tapahtuman ideana oli herättää keskustelua uskonnonvapaudesta, ja henkilökohtaisen valinnan vapaudesta. Nykyisin valtio pitää kirjaa ihmisten katsomuksista väestörekisterissä ja opettaa kullekin oppilaalle sen mukaista katsomusta. 01b01d00f0528714f3e292da8ae32306017bd98c4eEmme koe että valtion tehtävä olisi indoktrinoida oppilaita tiettyyn uskontoon, vaan tarjota objektiivista tietoa. Uskonnollinen kasvatus olkoon uskonnollisten yhdyskuntien tehtävä. Objektiivisuutta edistäisi esimerkiksi Vapaa-ajattelijoiden tavoite avata ET-opetus kaikille vapaasti valittavaksi.

Tapahtuma herätti mielenkiintoa paikan päällä ja kolmisenkymmentä ihmistä kävikin osallistumassa pesutapahtumaan. Myös mediaa kiinnosti tapahtuma. Helsingin Sanomat ja Kotimaa 24 ovat uutisoineet tapahtumasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *