Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Ympärileikkaus ja jumalanpilkka, kansalaisaloitteet
Jori Mäntysalo / 11.11.2020
Allekirjoita kansalaisaloite. Kielletään sekä tyttöjen että poikien silpominen.

Erään kansalaisaloitteen ansiosta eduskunta teki päätöksen valmistella erillislaki, jolla kielletään tyttöjen sukuelinten silpominen eli ns. ympärileikkaus. Tästä ei ole ainakaan haittaa, vaikka nykyinenkin rikoslaki ilman muuta sisältää saman kiellon osana yleistä pahoinpitelyn kieltävää pykälää. Ehkä erillinen maininta laissa helpottaa silpomisten vastaista työtä.

Ikävä kyllä samaan aikaan poikien osalta päätettiin vain ”selvittää” asia. Tämän vuoksi on avattu kansalaisaloite poikien sukuelinten silpomisen kieltäminen. Tätä kirjoittaessa allekirjoituksia on jo yli kymmenen tuhatta, ja on hyvinkin mahdollista että aloite päätyy eduskuntaan. Allekirjoitin ja suosittelen kaikkia muitakin niin tekemään.

Toinen aloite koskee jumalanpilkkalakia, ja on virallisesti uskonrauhan rikkominen poistettava rikoslaista. Epäilen että tälläkään kertaa ei nimiä kerry tarpeeksi, mutta samallahan tuonkin allekirjoittaa kun on edellämainitun hoitanut. Asiahan on tietysti mitä kannatettavin. Uskonnonvapaus ei tarkoita suojaa pilkalta, aivan kuten poliittisen toiminnan vapaus ei vaadi demariudenpilkkalakia eikä sivarin vakaumuksenvapaus estä sanomasta ”oikeat miehet käyvät armeijan” ja niin edelleen.

Jossain keskusteluissa on viitattu siihen, että aloitteiden takana on Perussuomalaisten aktiiveja. Se on totta ja minulle täysin merkityksetöntä. En usko mihinkään etelään osoittavaan kompassiin ja siksi minusta aloitteet sopii hyvin allekirjoittaa vaikka olisikin esimerkiksi RKP:n tai Vihreiden äänestäjä.

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry