Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Puheenjohtajan sopiva toimiaika?
Jori Mäntysalo / 18.11.2016
Tulin valituksi uudelleen Tampereen yhdistyksen puheenjohtajaksi. Yhdistyksessä puheenjohtajien toimikausien pituudet ovat vaihdelleet paljon. Useampiakin puheenjohtajia on toiminut vain yhden vuoden, joku vt. puheenjohtajana vähemmänkin. Yksi toimi vuosikymmeniä, ja edeltäjäni Petri Karisma yhdeksän vuotta. Ei liene hyväksi vaihtaa puheenjohtajaa joka vuosi. Toisaalta uskon toiminnan leipiintyvän ajan myötä. Esitän siis jo nyt toivomuksen: jos loppuvuodesta 2020 olen […]

Tulin valituksi uudelleen Tampereen yhdistyksen puheenjohtajaksi.

Yhdistyksessä puheenjohtajien toimikausien pituudet ovat vaihdelleet paljon. Useampiakin puheenjohtajia on toiminut vain yhden vuoden, joku vt. puheenjohtajana vähemmänkin. Yksi toimi vuosikymmeniä, ja edeltäjäni Petri Karisma yhdeksän vuotta.

Ei liene hyväksi vaihtaa puheenjohtajaa joka vuosi. Toisaalta uskon toiminnan leipiintyvän ajan myötä. Esitän siis jo nyt toivomuksen: jos loppuvuodesta 2020 olen edelleen puheenjohtaja ja totean ”kai minä jatkan”, ehdottakaa jotakuta muuta.

Kiinnostavaa olisi tietää muidenkin yhdistysten pj-vaihtuvuus.

Hallituksestamme jäi pois kaksi ihmistä ja uusia tuli yksi. Tämä kuulostaa numeroina minusta hyvältä. Jos kausi keskimäärin kestäisi noin kymmenen vuotta, pitäisi suunnilleen yhden ihmisen vaihtua joka vuosi. Toki käytännössä mukana on pitkäaikaisiakin aktiiveja, ja suuri osa toiminee vähemmän kuin vuosikymmenen kerrallaan.

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry