Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Kevätkokous ja mitä sille pitäisi tehdä
Jori Mäntysalo / 10.4.2016
Parempi monen miettiä kirkon erottamista valtiosta ja harvan sisäistä hallintoa kuin päinvastoin.

Yhdistystoimintaan kuuluvat myös ne kokoukset, joissa myönnetään tili- ja vastuuvapaus. Se on periaatteellisesti merkittävä asia: on tilaisuus, jossa jäsenet voivat tutkia tilejä ja tentata edellisen vuoden hallitusta.

Käytännössä kiinnostus on laimeaa. Melkein mistä tahansa asiasta pidettävä palaveri kerää enemmän ihmisiä. Ja hyvä niin: parempi monen miettiä kirkon erottamista valtiosta ja harvan sisäistä hallintoa kuin päinvastoin.

Mutta kun kokous joka tapauksessa on, pitäisikö sitä hyödyntää? Tähän voi vastata kahdella täysin eri tavalla. Ensiksi voi todeta, että koko juttu on aika turha. Tulkoon ketä tulee, jäseniä houkutellaan mieluummin pohtimaan oikeaa asiaa joskus toiste. Tai toisaalta voi yhdistää kokoukseen jotain muuta – talkoot, tai jonkin aiheen pohdinnan.

Minä en tiedä kumpaa kannattaa yrittää. Kokemuksia muista yhdistyksistä saa kertoa.

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry